Одразу і м’ясо, і гарнір. Фарширую баклажани гармошкою: всі подруги випрошують цей рецепт, бо дуже смачно

Баклажан, овоч "з характером", гармонійно поєднується з фаршем. Якщо хочете отримати неймовірне задоволення від вечері, приготуйте цю просту страву

Баклажани з фаршем – це класичне, дуже вдале поєднання інгредієнтів. Самостійно вони вже чудово доповнюють один одного, а от якщо ще й додати трохи часнику для пікантності та аромату, у вас вийде кулінарний шедевр. Приправте ці продукти пахучим коріандром, залийте томатним соусом та насолоджуйтесь!

Гармошка з баклажанів із фаршем вразить наповал усіх за столом. Чи буде це проста сімейна вечеря або гучне застілля з двома десятками гостей – не так важливо, адже кожен захоче скуштувати цю страву. Експерти рекомендують подавати запечені баклажани з фаршем прямо у формі.

Інгредієнти:

  • Два баклажани;
  • Дві цибулі;
  • 2 столові ложки томатної пасти;
  • 250 грамів фаршу;
  • 4 зубчики часнику;
  • Сіль, перець, коріандр – на смак.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно помити та очистити баклажани. Позбавлятись від шкірки повністю не потрібно, але відрізати хвостики варто. Далі потрібно нарізати овочі так, щоб за формою вони нагадували гармошку. Для цього спершу розріжте їх навпіл вздовж, а потім – не доходячи до самого кінця, зробіть ще надрізи.

Наріжте баклажани гармошкою
Наріжте баклажани гармошкою

Нарізані баклажани потрібно залити холодною злегка підсоленою водою та залишити на 15 хвилин. Тим часом підготуйте начинку. Фарш перемішайте з цибулею та часником, додайте сіль, перець і коріандр. Готовою м’ясною начинкою начиніть баклажани, які у холодній воді стали не гіркими, а приємними на смак.

Нафаршируйте баклажани
Нафаршируйте баклажани

Нафаршировані баклажани викладіть у форму, в якій їх готуватимете. Необхідну кількість томатної пасти змішайте з сіллю, рослинною олією та невеликою кількістю води. Залийте баклажани у формі отриманим соусом.

Готуйте з томатним соусом
Готуйте з томатним соусом

Випікайте закуску близько 40 хвилин у духовці, розігрітій до 180 градусів. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Люблю на застілля готувати запіканки. Це завжди поживно та швидко: картопля з курячою грудкою під сиром

Коли настає час вибору гарячої страви для столу, хочеться знайти щось смачне, ситне і водночас просте в приготуванні. Картопляна запіканка з курячою грудкою під сиром – це саме той ідеальний вибір.

Краще дивитись на зморшки, ніж піти до хірурга: Марічка Падалко, Соломія Вітвіцька проти пластики обличчя?

Дві українські телеведучі, Марічка Падалко та Соломія Вітвіцька, демонструють, що природна краса та зрілість можуть бути настільки ж привабливими, як і молодість, повернена пластичними операціями.

Коли я печу італійське печиво з яблуками та горіхами, то діти чергують на кухні: розлітається ще гарячим

Італійська кухня відома своїми неперевершеними десертами, що підкорюють серця гурманів по всьому світу. Одним із таких кулінарних шедеврів є м'яке печиво з яблуками та волоськими горіхами.