Вірменський салат з баклажанів і свіжих овочів готується всього за 10 хвилин: літом щодня роблю і одразу подаю

Вірменський салат готують у літню спеку, коли немає бажання довго стояти біля плити. Баклажани підсмажуються, решта овочів й сир просто ріжуть на шматочки. За 10 хвилин поживна смачна страва буде вже на столі.

Вірменський салат готують у літню спеку, коли немає бажання довго стояти біля плити. Баклажани підсмажуються, решта овочів й сир просто ріжуть на шматочки. За 10 хвилин поживна смачна страва буде вже на столі.

Вам знадобиться:

  • 2 баклажани;
  • 3 помідори;
  • 100 г бринзи;
  • 0,5 червоної цибулини;
  • 0,5 лимона;
  • 1 зубчик часнику;
  • 1 пучок петрушки;
  • оливкова олія, сіль.
Підготуйте необхідні інгредієнти

Попри те, що страва кавказька, вона не дуже гостра. Тому вживати її можуть навіть люди, які з різних причин сидять на дієті або просто не люблять надто перченої їжі. Баклажани й бринза у складі страви надають їй ситості. Тож улітку можна взагалі обійтися на вечерю без м’яса і відчуття голоду перед сном не мучитиме.

Баклажани наріжте 

Приступайте до готування з баклажанів. З них слід відрізати хвостики й зняти шкірочку, а овочі розрізати вздовж навпіл. Кожну половинку теж поділити на дві частини. Тепер наріжте впоперек і відправте на суху пательню, щоб шматочки підсмажувалися.

Баклажани спочатку смажте на сухій пательні

Помідори теж ріжте немаленькими часточками. Половинку цибулини поріжте вздовж на півкільця. Додайте до томатів, трішки підсоліть і влийте лимонний сік. Тим часом баклажани вже підсмажилися, додайте олію і ще трішки потримайте на сковороді. Подрібніть часник, викладіть на баклажани, перемішайте і відразу ж знімайте з вогню.

Помідори наріжте великими часточками

Баклажани відправте до помідорів, залийте оливковою олією і прикрасьте кубиками бринзи та шматочками нарізаної петрушки.

Змішайте овочі

Популярне

Схожі статті

Просто натріть кабачки і додайте яйця! Так смачно, що влітку готую цю страву щодня – ідеально на вечерю

У сезон кабачків спробуйте приготувати цю неймовірно смачну запіканку на сковороді. Страва виходить не лише смачною, а й корисною і готується лічені хвилини.

Замінила один інгредієнт і “Олів’є” перетворився на свіжий, літній салат: дуже смачне поєднання – рецепт

Якщо в класичному "Олів'є" замінити кілька інгредієнтів на свіжі овочі, вийде дуже смачний літній салат. Спробуйте приготувати "Олів'є" за цим рецептом і ви будете в захваті від результату.

Шоколадні млинці змастила вершковим кремом: десерт “Крепвіль” без духовки, який варто спробувати кожному!

Неймовірно смачний десерт "Крепвіль" готується з простих продуктів і без духовки. З цим рецептом впорається навіть господиня-початківець. Спробуйте!