Підсіла на кабачки за цим рецептом. Фарш можна не додавати: показую, як приготувати котлети з кабачків

За цим рецептом кабачкові котлети мають смак м'яса. Ніхто не може повірити, що у їхньому складі лише овочі. Котлети мають хрумку скоринку, а всередині води ніжні і соковиті.

Кабачок – універсальний овоч, з якого готують безліч страв: оладки, рулети, супи, маринують їх на зиму і не тільки. Спробуйте приготувати кабачкові котлети. Вони виходять неймовірно смачні і дійсно нагадують класичні котлети з м’яса. Річ у тім, що у цьому рецепті є один секретний інгредієнт, який надає овочевому фаршу аромат і смак м’яса. Цей інгредієнт – коріандр.

Необхідні інгредієнти:

  • кабачки – 2 середніх;
  • цибуля – 1 шт;
  • батон – 1 не великий шматок (50 г);
  • яйця – 2 шт;
  • майонез – 1 ст.л;
  • коріандр – 0,5 ч.л;
  • борошно – 1 ст.л;
  • панірувальні сухарі – 3 ст.л;
  • часник
  • сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

Кабачки миємо, просушуємо і натираємо на крупній тертці. То натертих кабачків додаємо трохи солі  і відставляємо. 1 цибулину подрібнюємо у блендері до стану пюре. Батон замочуємо у воді, потім добре від води відтискаємо і також перемолюємо блендером.

З кабачків повністю відтискаємо всю вологу, що утворилася. До кабачків додаємо цибулю, батон, яйця, майонез і спеції. Все ретельно перемішуємо. Секретом цих кабачкових котлет є коріандр. Саме він надає овочевому фаршу м’ясного аромату. Також у фарш додаємо борошно та панірувальні сухарі і перемішуємо.

Рецепт ніжних і соковитих кабачкових котлет без м'яса
Рецепт ніжних і соковитих кабачкових котлет без м’яса

Обсмажуємо котлети на середньому вогні на рослинній олії. Формуємо котлети руками і обмокуємо кожну котлету у панірувальних сухарях.

Обсмажуємо з двох сторін до рум’яної скоринки.

Рецепт ніжних і соковитих кабачкових котлет без м'яса
Рецепт ніжних і соковитих кабачкових котлет без м’яса

Виймаємо котлети на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.

Готові котлетки мають хрумку скоринку, а всередині вони дуже ніжні і соковиті. Спробувавши ці котлети, не одразу зрозуміло, з чого вони приготовані. Здається, що у їхньому складі є м’ясо.

Подавайте кабачкові котлети з різними гарнірами, а також легкими овочевими салатами. Такі котлети смачні, як в гарячому, так і холодному вигляді.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Закусок багато не буває: огірки по-корейськи — знаменита страва кімчі. Це не лише смачно, а ще й корисно

Коли справа доходить до корейської кухні, багато хто експериментує з різноманітними стравами, щоб відчути екзотичні смаки та нові кулінарні враження. Але на першому місці — знаменита кімчі з огірків.

Українська Південна Пальміра не гірше Мальдівів: Леся Нікітюк приїхала в Одесу й приголомшила своїм виглядом

Леся Нікітюк ніколи не відмовляє собі похизуватися своїми принадами та зробити цікаві фото з міст, де вона буває по роботі або просто відпочиває.

Рецепт на вагу золота: м’ясні гнізда з грибами та яйцями готую на всі свята. Ніхто не вірить, що це просто

Існують рецепти, які цінуються як справжній кулінарний скарб, адже їхній смак і вигляд підкорюють з першого ж погляду та шматочка. Одним із таких є рецепт м'ясних гнізд з грибами та яйцями.