Піца з куркою по-домашньому: до піцерії ви більше не схочете ходити, бо кращого тіста й начинки просто немає

Звісно, поїсти піцу у піцерії простіше, але не завжди смачніше, ніж вдома й вже точно не дешевше. А для того, щоб зробити своїми руками піцу крутішу за готову, треба скористатися цим чудовим рецептом та вкласти, як кажуть, душу у процес приготування.

Основою начинки у нашому рецепті буде запечена куряча грудка.

Для курячої грудки:

Куряча грудка 1 штука

Часник сушений

Італійські трави

Сіль

Чорний мелений перець

Оливкова олія

Курячу грудку розріжте вздовж не розрізаючи до кінця, а начебто зробіть з неї розкриту книгу.

Покладіть на пласку тарілку та змажте її олією. Посоліть, поперчіть з обох боків. Посипте часником та травами.

Викладіть її на застелене пергаментом деко та поставте у попередньо розігріту до 150 градусів духовку на середній рівень з нижнім нагрівом та запікайте приблизно 20-25 хвилин.

Для того, щоб піца вийшла смачною, дуже важливо правильно зробити тісто.

Тісто

Борошно 320 г

Вода тепла 38-40 градусів 200 мл

Дріжджі сухі 1 чайна ложка

Цукор 1 чайна ложка

Оливкова олія 2 столові ложки

С початку в окремій мисці змішайте дріжджі, цукор, теплу воду та 2 столові ложки просіяного борошна та залиште на 5-10 хвилин поки дріжджі не підійдуть.

У глибоку миску покладіть основну масу борошна та додавайте порціями дріжджі та оливкову олію. Додайте ½ чайної ложки солі. Замісіть тісто спочатку у мисці, а потім добре вимішуйте на трішки посипаній борошном поверхні столу таким чином, ніби ви його то витягуєте по поверхні, то збираєте до купи. Робіть так приблизно 5 хвилин. Воно повинно бути ніжним та гладеньким. Сформуйте кругленький шар та покладіть у глибоку, змащену олією миску. Накрийте її рушником та поставте у тепле місце на півтори години.

Начинка

А тим часом готову курку витягніть з духовки. Курка не повинна бути зі скоринкою. Запечена при низькій температурі вона буде духмяною та соковитою.  Дайте їй охолонути та поріжете її на невеличкі шматки.

Окрім курячої грудки начинкою  для піци стануть:

Червоний гострий перець 1 штука

Червоний солодкий перець 1 штука

Червона солодка цибуля 1 штука

Томати 2 штуки

Соус для піци 200 г

Сир 300 г

Очищені та помиті овочі поріжте не великими кубиками окрім томатів. Їх поріжте не широкими кільцями.

Повернемось знову до тіста.

Розкачайте тісто від центру до країв рівної товщини. Оскільки цей рецепт розрахований на домашню сімейну піцу, то й розмір й форму її зробіть такими, щоб вона помістилася на деко вашої духовки та ще й краї підігніть по бортиках. Деко попередньо змастіть невеликою кількістю олії та припудрить борошном.

Готовий улюблений ваш томатний соус для піци нанесіть на тісто.

Наступним кроком нанесіть на соус половину тертого сиру. Далі у такій послідовності: томати, курка, перець, цибуля та друга половина сиру. На завершення посипте базиліком.

Поставте піцу у духовку, нагріту до 230 градусів на середній рівень з нижнім нагрівом на 8 хвилин, а потім поверніть деко на 180 градусів і випікайте  ще 8-9 хвилин. Час даємо для орієнтира, тому що потужність у духовок  різна.

Піца з куркою по-домашньому

Важливий момент. Поки піца гаряча, змастіть її бортики оливковою олією за допомогою пензлика. А для того що низ піци залишився сухим, перекладіть піцу з дека на решітку.