Кетчуп на зиму: закриваю відрами, їм ложками. Показую, як зробити домашній кетчуп без крохмалю за 20 хвилин

Звісно, набагато простіше придбати готовий кетчуп у магазині, втім він ніколи не матиме такого насиченого та неймовірного смаку, як домашній. Ділимось ідеальним рецептом

Досвідчені господарі та господині завжди вигадають, де та як у кулінарії використовувати кетчуп. Хтось робить із нього підсмажку, хтось бере кетчуп за основу під час приготування соусів, а комусь подобається доповнювати ті чи інші страви ложкою частування. Хай там як, але домашній, власноруч приготований кетчуп смакує набагато краще, ніж той, що ви купили в магазині.

Для приготування домашнього кетчупу потрібно зовсім трішки часу та зусиль, але результат здивує навіть найдосвідченіших кулінарів. Редакція “Однієї хвилини” відшукала рецепт домашнього кетчупу без крохмалю за лічені хвилини. Розповідаємо, як готувати смачне частування. Кетчуп вийде густим і неймовірно апетитним.

Як швидко приготувати домашній кетчуп
Як швидко приготувати домашній кетчуп

Інгредієнти:

  • Помідори – 3 кілограми;
  • Одна цибуля;
  • Один часник;
  • Чайна ложка солі;
  • 3 столові ложки цукру;
  • Чайна ложка гірчичного порошку;
  • Пів чайної ложки суміші перцю;
  • 1 лавровий лист;
  • Оцет 70% – ¼ чайної ложки.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно помити всі томати та очистити цибулю та часник. Далі ці овочі пропустіть через м’ясорубку – спочатку часник, потім цибулю та в кінці томати. Отриману масу помістіть у каструлю та поставте варитись на вогонь. Після закипання зробіть вогонь тихше та продовжуйте варити 10 хвилин. За цей час у каструлі почне з’являтись прозора рідина, яку потрібно збирати за допомогою сита. Саме так можна досягти максимальної густоти домашнього кетчупу та скоротити час варіння соусу. Виливати рідину необов’язково – можете використати для приготування супу або випити замість соку.

Отриману густу масу з помідорів спершу потрібно залишити, аби та трішки охолонула, а потім – перебити блендером до однорідності. Далі слід взяти сито та перетерти через нього отриману томатну масу. Позбудьтесь таким чином від шкірки та насіння помідорів.

Смачний домашній кетчуп за лічені хвилини
Смачний домашній кетчуп за лічені хвилини

Перетерту томатну масу знову перекладіть у каструлю, додайте туди ж лавровий лист, перець, мелену гірчицю, сіль та цукор. Варіть усе близько 7-10 хвилин. Коли соус стане густішим, потрібно додати оцет і дістати лавровий лист. Далі розлийте готовий гарячий кетчуп у стерилізовані банки та закрутіть кришками, які попередньо кип’ятили.

Популярне

Схожі статті

Навіть не зрозуміло, де донька, а де мама: Катерина Осадча показала свою матусю – тещу Юрія Горбунова

Відома українська ведуча й журналістка Катерина Осадча вирішила продемонструвати свою маму. Зіркові шанувальники оцінили, як виглядає жінка – на вид їй стільки ж, скільки й дочці.

Об’їдаюся Наполеоном і не товстішаю: мій ПП-тортик має коржі з лаваша, а крем без краплі вершків чи сметани

Якщо хочеться солодощів, але не можете собі дозволити зайві калорії, то цей Наполеон якраз те, що потрібно. Листи лаваша, перемащені заварним кремом без вершків та згущівки, належать до ПП.

Скромний хлопчик з короткою стрижкою вразив навіть Притулу: таким був Артем Пивоваров на шоу “СуперІнтуїція”

Артем Пивоваров стрімко увірвався в український шоубізнес, зайнявши власну нішу й ведучи активну діяльність. Артист постійно започатковує цікаві проєкти. Дізнаймося, з чого все почалося.