Пісочне печиво з манки я роблю разом онучкою: виходить легко, весело та смачно. До чаю йде просто на “ура”

Зробити солодку випічку своїми руками для декого завжди краще, ніж купувати в магазині. Печиво за рецептами, які ми пропонуємо зараз, зробити не складно, навіть якщо за справу візьметься дитина під вашим керівництвом.

Давайте разом опануємо солодку випічку з продукту, який у багатьох асоціюється з дитинством — манкою. Для цього ми пропонуємо два рецепти: печиво з манки без вершкового масла та печиво з манки без борошна.

Печиво з манки

Печиво з манки без вершкового масла

Візьміть 200 г манки та 1 склянку борошна, розпушувача тіста 7 г, цедру одного лимону, 1 яйце, 100 г цукру та 1 щіпку солі.

Також вам знадобиться 2 столові ложки холодної води, 4 столові ложки рослинної олії. А надалі, для обвалювання цукор.

Що стосується духовки та дека.

Підготуйте деко заздалегідь, поклавши на нього пергамент, а духовку також заздалегідь ввімкніть та виставте термометр на 180 градусів, нехай нагрівається, поки ви будете поратися з тістом.

Тепер беремося за тісто.

У глибоку миску розбийте яйця, додайте воду та олію. Все змішайте. додайте цукор та сіль й знову все змішайте. Поступово введіть просіяне борошно, розпушувач та манку, при цьому все ретельно перемішуючи. Не забудьте додати лимонну цедру, яку треба зняти з лимона за допомогою терці.

Все це замісіть руками та покладіть у миску. Прикрийте миску рушником та залиште тісто на 30 хвилин.

Тоді, як вийде час, треба скатати тісто у ковбаску, порізати її на шматочки, згідно з вашим уявленням про розмір печива, та кожен шматочок обваляти у цукрі.

Далі печиво викладаємо на деко та ставимо його у духовку на 15-20 хвилин, перевіряючи на готовність.

Печиво з манки без борошна

Для цього печива ми всиплемо 80 г цукру, 5 г ванільного цукру, щіпку солі та вб’ємо 1 яйце. За допомогою кухарського вінчика все добре перемішаємо та додамо 60 мл рослинної олії та 100 мл теплого молока І також все розмішаємо. Останніми всипатиме струмком 300 г манки та 8 г розпушувача.

Знову нам потрібно все добре перемішати. Після цього треба накрити миску з тістом харчовою плівкою та залишити так тісто на одну годину.

За певний час до закінчення часу настоювання тіста, згідно з технічними характеристиками, ввімкніть духовку та виставте термометр на 180 градусів, нехай нагрівається.

Як закінчиться час настоювання тіста, розділить його на невеличкі кульки, потім їх приплюсніть трохи, а вже тоді обваляйте в манці та викладіть на деко, яке заздалегіть услали пергаментом.

Все. Можна відправляти деко у духовку на 30-35 хвилин.

Удачі!