Вже рік не купую цукерки, роблю сама з вівсянки з горішками і шоколадом. Схудла на них! Рецепт за 15 хвилин

За цим простим і дуже швидким рецептом ви зможете приготувати смачні, а головне – корисні цукерки. Такі солодощі не шкодять ні фігурі, ні здоров'ю

Безумовно, придбати цукерки можна й у магазині, адже це просто та дуже швидко. Втім, часто куплені у крамниці солодощі можуть серйозно шкодити фігурі та навіть викликати занепокоєння через нерозуміння, що саме міститься у складі цукерок. Аби відкинути всі зайві хвилювання та спокійно куштувати смаколики, пропонуємо приготувати їх самостійно.

Для приготування таких цукерок потрібно мінімум часу та зусиль, а також – зовсім трішки продуктів. В результаті у вас вийдуть смачні цукерки з корисними інгредієнтами всередині та смачним шоколадом ззовні. Отже, берімося до приготування!

Інгредієнти:

  • 80 грамів вівсянки швидкого приготування;
  • 100 грамів волоських горіхів;
  • 150 грамів фініків;
  • 15 грамів какао-порошку;
  • Дрібка солі;
  • 2 столові ложки меду;
  • 100 грамів шоколаду;
  • 1 столова ложка олії.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно взяти вівсянку та перемолоти її за допомогою блендеру до консистенції борошна. Якщо бажаєте спростити цей рецепт, то одразу можете купувати вівсяне борошно й пропускати цей етап. Далі потрібно додати до чаші блендера з перебитою вівсянкою очищені волоські горіхи. Перемеліть все разом, поки консистенція не стане більш-менш однорідною.

Перемеліть вівсянку швидкого приготування у блендері
До вівсянки додайте горіхи та зробіть однорідну масу

Якщо використовуєте сушені фініки з кісточками, від неї потрібно позбутись. За бажання, можете замінити цей сухофрукт у рецепті на будь-який інший – все залежить від ваших уподобань. Очищені фініки покладіть у чашу блендера до вівсянки та горіхів, а також одразу додайте туди необхідну кількість какао. Перебийте все разом. За бажання, можете додати дрібку солі.

Додайте до чаші блендера фініки та какао-порошок

Перекладіть готову масу до глибокої миски та додайте декілька столових ложок меду. Якщо обрали твердий мед, то попередньо краще розтопити його. Тепер потрібно добре перемішати начинку цукерок. Найкраще робити це руками у рукавичках, аби відчувати, чи достатньо добре ви вимісили інгредієнти.

Наступним кроком потрібно сформувати цукерки. Тут усе залежить виключно від вашої фантазії – солодощі можуть бути абсолютно будь-якого розміру та форми.

Сформуйте з маси цукерки

Тепер приготуйте глазур, аби покрити цукерки. Подрібніть шоколад і додайте рослинну олію. Відправте суміш до мікрохвильовки на 30-40 секунд. Далі потрібно добре перемішати готову глазур, аби вона стала однорідною. Останній етап – занурити цукерки в шоколадну масу та трішки потримати над тарілкою, аби зайва глазур стекла. Викладіть готові цукерки на спеціальну решітку або пергамент, аби вони застигли. Відправте солодощі на 20-30 хвилин у холодильник, а потім можете їх куштувати. Смачного!