Синенькі все літо тільки так і готую. Соковиті і смачні фаршировані баклажани: рецепт на всі випадки життя

У серпні-вересні частенько беруся до баклажанів. Зробити з них човники, наповнити фаршем і запекти в духовці – справа кількох хвилин.

Ситна смачна вечеря для всієї родини гарантована. Така подача сподобається навіть дітлахам із поганим апетитом. Човники надихнуть капризну малечу на подорож до країни кулінарії.

Вам знадобиться:

  • 2 баклажани;
  • 300 г м’ясного фаршу;
  • 100 г сиру;
  • 1 помідор;
  • 1 цибулина;
  • 1 зубок часнику;
  • 10 г кропу;
  • 1 ст.лож. олії;
  • сіль, чорний перець.
Зробіть надрізи й позбавте баклажанові половинки від м’якоті

Баклажани для човників обирайте ретельно. Вони мають бути невеликими з міцною шкіркою без ушкоджень. М’ясо для фаршу можете купувати будь-яке – смакуватиме все одно. Сир може бути необов’язково твердий, плавлений теж здатен створити апетитну скоринку.

Овочі помийте, просушіть і розріжте вздовж на дві рівні половинки. Відступіть від краю “човника” і зробіть надрізи в середині хрест-навхрест. Обережно, не пошкодьте шкірочку! Посоліть кожну половинку і залиште на 10 хвилин. Промийте баклажани й звільніть від м’якоті.

Фарш з овочами підсмажте

В пательню налийте олію і розігрійте. Додайте подрібнену на кубики цибулю й часник. Смажте, щоб фітонциди стали прозорими. Викладіть сюди ж фарш, перемішайте з цибулею і смажте, щоб змінився колір. Якщо утворилися м’ясні грудочки, розбийте їх дерев’яною лопаткою.

Наріжте м’якуш із баклажанів і помідор, теж відправте на сковорідку й обсмажуйте, допоки рідина не випариться. Посоліть та поперчіть. Наприкінці додайте дрібно нарізаний кріп.

Баклажанові човники запікайте у духовці

Увімкніть духовку, виставте 180 градусів. Форму для запікання змастіть олією та викладіть човники з баклажанів. В середину накладіть підготовлену начинку й запікайте 50 хвилин. Потім присипте натертим сиром і поставте ще на 10 хвилин до духовки. Подавайте у гарячому вигляді як самостійну страву. Гарнір до човників не потрібен.

Популярне

Схожі статті

Люблю на застілля готувати запіканки. Це завжди поживно та швидко: картопля з курячою грудкою під сиром

Коли настає час вибору гарячої страви для столу, хочеться знайти щось смачне, ситне і водночас просте в приготуванні. Картопляна запіканка з курячою грудкою під сиром – це саме той ідеальний вибір.

Краще дивитись на зморшки, ніж піти до хірурга: Марічка Падалко, Соломія Вітвіцька проти пластики обличчя?

Дві українські телеведучі, Марічка Падалко та Соломія Вітвіцька, демонструють, що природна краса та зрілість можуть бути настільки ж привабливими, як і молодість, повернена пластичними операціями.

Коли я печу італійське печиво з яблуками та горіхами, то діти чергують на кухні: розлітається ще гарячим

Італійська кухня відома своїми неперевершеними десертами, що підкорюють серця гурманів по всьому світу. Одним із таких кулінарних шедеврів є м'яке печиво з яблуками та волоськими горіхами.