Одразу і закуска, і гарнір: літом чоловік випрошує їх готувати 7 днів на тиждень. Рецепт баклажанів з часником

Баклажани – не лише смачний, але й дуже корисний овоч, який фахівці рекомендують вживати регулярно. Спробуйте цю просту в приготуванні закуску з "синенькими"

Хоча й готується ця страва дуже швидко та просто, гарантуємо, що з’їсте її ви набагато швидше! Вся річ у тім, що така закуска з баклажанів сподобається абсолютно кожному. Завдяки часнику страва набуває пікантності, а ось сметана, в якій овочі будуть тушкуватись, додає ніжності та витонченості закусці. Головна особливість такого частування полягає в тому, що воно однаково смачне і гарячим, і холодним.

Крім того, таку закуску можна не лише куштувати, як додаток до основної страви, але й смакувати її окремо. Все залежить від ваших вподобань та забаганок. Аби якомога швидше насолодитись смаком такого частування, пропонуємо хутчіше взятись до приготування!

Інгредієнти:

  • 300 грамів баклажанів;
  • 100 грамів сметани;
  • 2 зубчики часнику;
  • 2-3 столові ложки олії;
  • Сіль та спеції – на смак.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно вимити та нарізати баклажани невеликими кубиками. Аби позбутись від гіркуватого присмаку овочу, потрібно його посолити, перемішати, залишити на 10-15 хвилин, а потім – промити під проточною водою. Далі розігрійте у сковороді олію та викладіть туди нарізані “синенькі”. Одразу посоліть баклажани та починайте їх готувати.

Викладіть баклажани на сковорідку та почніть готувати
Викладіть баклажани на сковорідку та почніть готувати

Смажте баклажани на помірному вогні близько 5-7 хвилин, поки вони не стануть м’якими та майже готовими. Далі викладіть у пательню очищений та нарізаний часник та одразу додайте туди ж сметану. Добре перемішайте отриману суміш і продовжуйте тушкувати на помірному вогні, постійно помішуючи. Через декілька хвилин додайте улюблені спеції та накрийте сковорідку кришкою – тушкуйте страву на маленькому вогні.

Тушкуйте баклажани зі сметаною та часником
Тушкуйте баклажани зі сметаною та часником

Перевіряйте готовність баклажанів виделкою. Вони повинні бути помірно м’якими, але не розвалюватись. Подавайте гарячими або охолодженими – на власний смак. Готова страва є доволі ситною, тому її можна куштувати окремо, а можна доповнювати іншою стравою.

Популярне

Схожі статті

Ці хрустяшки розлітаються, як насіння. Не встигаю готувати, а вже просять ще: цукрове печиво на кефірі

Печиво - це чудовий і простий десерт для будь-якого віку і будь-якої ситуації. Сьогодні ми підготували рецепт рум'яного цукрового печива, яке підійде як на стіл, так і в дорогу або з собою на роботу.

Все склали у каструлю і забули на 1,5 години: цікавий рецепт смачної і ситної вечері для лінивих

Якщо ви не маєте багато часу на приготування їжі, а сім'ю нагодувати треба, цей рецепт для вас. Картопля тушкована з овочами і м'ясом готується просто, а виходить дуже смачною.

Такий сімейний десерт стає королем вечора. А готується простіше простого: швидкий і смачний шоколадний торт

Десерти завжди були невід'ємною частиною нашого життя. Але часом так ліньки затівати велике готування. Сьогодні ми підготували рецепт простого і швидкого шоколадного торта саме для такої ситуації.