Легко готую сирну запіканку на сніданок. Зїдається за дві хвилинки, а рецепт ну дуже простий: улюблена смакота

Чомусь всі думають що сирна запіканка обов'язково повинна бути солодкою. Розвінчаймо цей міф, приготувавши страву за новим рецептом, яка здивує своєю простотою та смаком

Дана сирна запіканка готується без використання цукру взагалі. Ви відчуватимете справжній смак сиру, що має ідеальне поєднання з зеленню та часником.

Головне перед приготування вибрати саме якісний кисломолочний мир. Для приготування потрібні наступні складові:

  • Сир кисломолочний – 600 грамів;
  • Яйця курячі – 3 штуки;
  • Сіль за смаком;
  • Часник, зубчики 1 штука;
  • Кріп, гілочка за смаком;
  • Олія 1 столова ложка.

Готуємо сирну запіканку для всієї родини

Сир для запіканки

Спочатку потрібно збити яйця разом із сіллю. Масу вливаємо до сиру та ретельно перемішуємо. Не потрібно перебивати сир за допомогою блендера. Маса в такому випадку буде як сметана, і смак кисломолочного сиру може втратитись.

Пробуємо суміш на смак та, за бажанням, додаємо сіль. Зелень подрібнюємо та додаємо до маси. Крім кропу можна також додавати молоду цибулю. Вона додасть пікантності страві. Також потрібно видавити часник через прес і змішати з сирковою сумішшю. Якщо ви полюбляєте гостреньке – можна додати улюблені приправи, паприку чи суміш гострих перців.

Сирна запіканка

Беремо форму для випікання та змащуємо олією. Поверх викладаємо готову суміш та вирівнюємо краї.

Духовку потрібно попередньо розігріти до 180 градусів. Потім ставимо заготовку та запікаємо близько 30 хвилин. Остаточний час приготування залежить від потужності духової шафи. Після закінчення час – духовку лише при відкриваємо і тримаємо запіканку ще 15 хвилин.

Готову страву подавати можна теплою або ж охолодженою, розрізаючи на невелику квадратики. Прикрашати додатково не потрібно, оскільки запіканка матиме красивий вигляд і золоту скоринку. Таку запіканку можна приготувати, коли гості вже на порозі, адже часу це займає дуже мало. Смачного!