“Будуть дуже-дуже хрусткі”: ідеальні пропорції для маринаду, аби приготувати правильні солоні огірки

Кожна господиня й кожен господар, які заготовляють консервації на зиму, мріють приготувати хрусткі та смачні солоні огірки. Кулінари розсекретили ідеальні пропорції для закуски

Найгарячішою порою року для всіх, хто займається заготівлею консервованих овочів на зиму, безперечно є літо. Саме зараз любителі посмакувати домашніми овочами та фруктами займаються приготуванням зимових закруток. Кожна господиня й кожен господар шукають найкращі та найцікавіші рецепти. Кулінари поділились ідеальним способом приготування консервованих огірків.

Авторка YouTube-блогу “У гостях у Тані” поділилась ідеальним рецептом солоних огірків на зиму. Кулінарна експертка розсекретила пропорції, які допоможуть вам приготувати смачні, хрусткі та неймовірно апетитні огірочки. Авторка рецепта гарантує, що ви залишитесь задоволеними результатом своєї старанної роботи.

Як швидко та просто приготувати хрусткі огірки на зиму
Як швидко та просто приготувати хрусткі огірки на зиму

Інгредієнти:

  • Огірки;
  • Корінь хрону;
  • Парасольки кропу;
  • Листя смородини;
  • Болгарський перець;
  • Лавровий лист;
  • Часник;
  • Чайна ложка запашного горошку;
  • Столова ложка чорного перцю горошком;
  • Столова ложка цукру;
  • Дві столові ложки солі;
  • П’ять столових ложок оцту.

Спосіб приготування:

Замочувати огірки перед приготування консервації – основний секрет, чому закуска виходить смачною та хрусткою. За порадами авторки рецепта, замочити огірки варто щонайменше на 12 годин. За цей час порожнеча всередині плодів зникне, а разом із нею з огірків вийде вся гіркота. Отже, для приготування консервації спочатку потрібно підготувати чисті й простерилізовані банки.

У кожну банку покладіть корінь хрону, парасольку кропу, декілька листочків смородини, а потім – заповніть банки огірками. Далі плоди потрібно залити окропом та залишити на 10 хвилин. Потім одразу ж залийте огірки окропом ще раз, також на 10 хвилин. Злийте воду, покладіть у банки до огірків запашний і чорний перець, болгарський перець, сіль та цукор.

Як приготувати хрусткі огірки на зиму
Як приготувати хрусткі огірки на зиму

Залийте огірки окропом втретє та додайте у кожну банку по п’ять столових ложок оцту. Закатайте банки, переверніть їх догори дном і загорніть у теплу ковдру. Залиште консервацію щонайменше на 12 годин, поки вона не охолоне. Авторка рецепта наголошує, що огірки потрібно якомога довше тримати у теплі, адже “це запорука того, що ваші огірочки будуть стояти до самої зими”.

Популярне

Схожі статті

Намазка, яка побʼє всі рекорди за швидкістю поїдання: за останній шматочок закуски гості можуть побитися

Спробуйте приготувати цю смачну та корисну намазку з авокадо, яка не тільки порадує вас своїм смаком, але й забезпечить організм корисними речовинами та енергією.

Актриса “Дизель Шоу” Вікторія Булітко дітей не має, а у Сморигіна їх троє: як виглядають нащадки Євгена

Зірка "Дизель Шоу" Євген Сморигін не тільки професійний актор, а й люблячий чоловік та батько трьох дітей. Як виглядають сини та єдина донька знаменитості?

Леся Нікітюк показала ноги від вух без краплі целюліту: незаміжня краса в екстра-міні. Притула б оцінив

Найвідоміша українська блондинка та знаменита телеведуча Леся Нікітюк схвилювала фанатів новими фото з довгими та стрункими ногами. Світлина зібрала сотні коментарів та компліментів.