Додаю це в фарш для котлет і вони стають набагато смачнішими. Рецепт дістався від мами: з її кулінарної книги

Смачні й соковиті котлети з ароматного фаршу не можуть не стати ідеальним доповненням до основної страви або гарніру. Розповідаємо головний секрет, який зробить закуску ще смачнішою

Здавалося б, немає нічого складного в тому, щоб приготувати котлети. Змішати необхідну кількість кожного компоненту, зробити фарш, розігріти сковорідку та підсмажити м’ясні кульки до золотої скоринки. Втім, для приготування по-справжньому смачної закуски потрібно знати деякі секрети та хитрощі. Так, наприклад, існують секретні інгредієнти, завдяки яким фарш виходить набагато ніжнішим і соковитішим.

Мова йде про гірчичний порошок або гірчичне насіння. На один кілограм м’яса достатньо буде всього 1 столової ложки цього інгредієнта – і ви отримаєте просто неймовірний смак, чудову текстуру та ніжне м’ясо. Гарантуємо, варто буде спробувати приготувати такі котлети один раз і зупинитись буде просто неможливо.

Рецепт смачних домашніх котлет за маминим способом
Рецепт смачних домашніх котлет за маминим способом

Інгредієнти:

  • 500 грамів фаршу;
  • 1 яйце;
  • 1 цибуля;
  • 1 часник;
  • 100 грамів хліба;
  • 70 мілілітрів молока;
  • 2 дрібки солі;
  • 2 дрібки перцю;
  • 100 мілілітрів олії;
  • Пів столової ложки гірчиці.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно зробити з м’яса фарш. Так, кулінари радять готувати фарш для котлет самостійно. Для цього візьміть м’ясо, з якого бажаєте готувати закуску, та очистьте від плівок та жилок. Перекрутіть його та додайте шматочок сала, якщо м’ясо недостатньо жирне. Далі замочіть у молоці хліб, відтисніть зайву рідину та перебийте на м’ясорубці, додайте до фаршу.

Цибулю очистьте та розріжте навпіл, перекрутіть на м’ясорубці та додайте до фаршу з молочною сумішшю. До слова, карамелізований сік цибулі також надасть ніжного присмаку готовим котлетам. До миски з фаршем на котлети додайте сіль та перець, за бажання додайте улюблені спеції. Не забудьте і про часник з гірчицею. Добре все перемішайте та відбийте руками готовий фарш.

Як просто та швидко приготувати смачні домашні котлети
Як просто та швидко приготувати смачні домашні котлети

Витримайте фарш у холодильнику близько двох годин, перш ніж починати смажити котлети. Розігрійте сковорідку з олією, мокрими руками формуйте з фаршу котлети та викладайте на пательню. Смажте до красивої золотої скоринки з обох боків. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Більше піцу не замовляю: равлики з листкового тіста з неймовірною начинкою в 500 разів краще за будь-що

Якщо ви вважаєте, що піца – це вершина кулінарного задоволення, настав час переглянути свої вподобання. Равлики з листкового тіста з начинкою можуть змінити ваші уявлення про ідеальний перекус.

Шикарний десерт, який подобається абсолютно всім: шоколадний торт із нехитрих продуктів. До чаю – ідеально!

Спробуйте шоколадний десерт, який пасуватиме як на свято, так і на кожен день. Готується він просто та швидко, а смак нагадає відомий торт "Захер".

Лілія Ребрик після хрещення показала обличчя крихітки: чи схожі сестри між собою та хто з них мамина копія

Сім'я Лілії Ребрик та Андрія Дикого завжди викликала захоплення серед шанувальників. І нещодавно Лілія знову поділилась зворушливими фотографіями своїх доньок, включаючи найменшу, яку вже похрестили.