Домашня малосольна скумбрія з часничком: тане в роті як генеральське сало. Подаю обов’язково з чорним хлібом

Поживна закуска до смачної вечері - малосольна скумбрія. Простий рецепт, що дозволяє приготувати закуску без особливих умінь. Родина обов'язково оцінить смакоту

Іноді потрібно швидко накрити на стіл, а готувати смачні закуски не має багато часу. В такому випадку допоможе заготовка – малосольна скумбрія з часником. Така страва може тривалий час перебувати в холодильнику і не втрачати свій смак. Для приготування закуски потрібні наступні інгредієнти:

  • Скумбрія 3 штуки;
  • Сіль – 2 столові ложки;
  • Цукор – 2 столові ложки;
  • Перець мелений — 2 столові ложки;
  • Кріп – 1 пучок;
  • Часник – 3 головки;
  • Олія – 2 столові ложки
  • Житній хліб – грінка

Соковита рибка з зеленню на кожен день

Скумбрія під посол
Скумбрія під посол

Переходимо до приготування малосольної скумбрії. На першому ж етапі потрібно бути максимально уважними, адже від цього залежить смак майбутньої страви. Скумбрію потрібно розрізати по хребту на дві частини. Обережно вийняти хребет. Потім взяти спеціальний кулінарний пінцет та вийняти всі кісточки з риби.

Тепер потрібно в окремій мисці змішати цукор, сіль та перець. На тацю викласти половинки скумбрії та посипати їх приготовленою заправкою.

В чашу блендера додаємо часник та кріп, все ретельно перебиваємо. Потім додаємо 2 столові ложки олії та ще раз перебиваємо.

Рецепт малосольної скумбрії
Рецепт малосольної скумбрії

Розкладаємо на поверхні харчову плівку та кладемо одну половинку філе скумбрії. На неї ретельно накладаємо приготовлену заправку з кропу та накриваємо другою половиною. Щоб риба промаринувалась та легенько нарізалась – скручуємо харчову плівку, сильно притискуючи дві половинки скумбрії один до одного.

Готову трубочки відправляємо в холодильник на 12 годин, щоб риба добре просолилась. Після цього відправляємо скумбрію в морозильну камеру, щоб вона повністю застила. Перед подачею – скумбрію нарізають на кружечки та додають скибки чорного хліба.

Смачна скумбрія з часником
Смачна скумбрія з часником

Така закуска може спокійно пролежати в морозилці до шести місяців та не втратити свій смак. Поспішайте приготувати чудову закуску на кожен день!

Популярне

Схожі статті

Як змінювалася з роками Джамала: від незграбного підлітка з гострим поглядом до розкішної світової поп-діви

Шлях Джамали від худорлявої дівчинки з гострим поглядом до розкішної світової поп-діви є яскравим прикладом постійного розвитку, самовдосконалення та незламної віри в себе.

Вік живи, вік учись: так швидко оселедець я ще не чистила. Ніяких секретів, усе максимально елементарно

Для того, аби приготувати смачний салат чи будь-яку іншу закуску до свого столу на основі риби, для початку її потрібно якісно почистити. Розповідаємо, як це зробити.

У білосніжному костюмі з вишивкою: Олександр Усик приголомшив стильним образом перед поєдинком з британцем

Український боксер Олександр Усик приголомшив публіку костюмом з чорною вишивкою, який одягнув на пресконференцію перед поєдинком з Тайсоном Ф'юрі.