Подруга порекомендувала рецепт болгарського перцю на зиму. Тепер закриваю по 10 банок і родина з’їдає усе

Настав час консервації на зиму і всі господині намагаються знайти цікаві та одночасно легкі рецепти маринованих овочів. Болгарський перець в томатному соку обов'язково стане улюбленою стравою родини.

Приготувати болгарський перець по даному рецепту досить просто і не потребує особливих умінь. Така заготовка прекрасно смакуватиме з м’ясом чи бути повноцінною стравою на вечерю. Головне – час не приготування консервації потрібно небагато, за один раз можна зробити до 10 банок, чого буде вдосталь для однієї зими.

Для приготування потрібно взяти наступні інгредієнти:

  • болгарський перець  – 45 штук;
  • оцет – 1 склянка;
  • цукор – 1 склянка;
  • олія – 1 склянка;
  • томатний сік – 1 літр;
  • сіль – за смаком;
Смачний болгарський перець на зиму
Смачний болгарський перець на зиму

Готуємо болгарський перець на зиму легко

Томатний сік виливаємо в велику каструлю та доводимо до кипіння. До нього додаємо цукор, сіль та олію. Туди ж додаємо й оцет. Все ретельно перемішуємо.

Солодкий перець потрібно обмити та викласти в каструлю. Не розрізаємо, не знімаємо шкірку та не видаляємо хвостик – перець має бути цілим.

Перець на зиму
Перець на зиму

Варити потрібно приблизно 30 хвилин. Не забувайте періодично помішувати, щоб перець не пригорів, а маринад рівномірно наситив овочі смаком та ароматом.

Поки перець проварюється – стерилізуємо банки та готуємо кришки. Розкладаємо перець в підготовлену тару, сильно притискати не потрібно, хай в банці овочів буде не багато, але вони не втратять свою тверду форму.

Потім залишком томатної суміші заливаємо тару до верху. Тепер можна закрити банки кришками. Спочатку на ніч залишаємо банки на столі, замотавши їх рушником, а уже зранку можна переміщати в зручне місце. Зберігати заготовку потрібно в прохолодному та темному місці.

Смачний болгарський перець на зиму
Смачний болгарський перець на зиму

Рецепт не займає багато часу. А от смак страви обов’язково сподобається родині та гості будуть просити розповісти секрети приготування болгарського перцю в томатному соусі.

Популярне

Схожі статті

Спробувала рецепт лінивих вареників з картоплею: тепер не встигаю подавати на стіл, мої одразу зʼїдають все

Ліниві вареники з картоплею, це паличка-рятівничка для кожної господині. Лише за пів години можна створити смачну та ароматну вечерю, яка порадує ваших рідних неповторним смаком.

Просто перемішую всі продукти ложкою і в духовку! Можна пекти з будь-якими фруктами: рецепт смачного пирога

Жоден куплений пиріг не зрівняється з ароматною домашньою випічкою, яку тільки дістали з духовки. Приготуйте цей простий пиріг на кефірі з фруктами і ви буде вражені його неперевершеним смаком.

Перестала купляти магазинні сосиски: з курячого філе готую сардельки вдома. Так дешевше і без консервантів

Не обовʼязково йти в магазин за сосисками, коли їх з легкістю можна приготувати вдома. Цей варіант набагато смачніше та корисніше, оскільки використовуються лише натуральні складники.