facebook

Беру гречку, яйця і готую такі котлети, коли до зарплати далеко, а годувати всіх треба. Бабуся навчила

Цей бабусин рецепт завжди виручає, коли залишається кілька днів до зарплати, а грошей катма. Спеціально для таких випадків тримаю гречану крупу.

Дітлахи залюбки наминають гречаники, не запитуючи про м’ясце. Чоловік, звісно, трішки кривиться, але теж їсть.

Вам знадобиться:

  • 300 г гречки;
  • 500 мл води;
  • 3 яйця;
  • 1 цибулина;
  • 1 морквина;
  • 2 ст.лож. манки;
  • 2 ст.лож. сметани;
  • 1 ч.лож. солі;
  • коріандр, паприка, чорний перець;
  • панірувальні сухарі, олія.
Цибулю з морквою підсмажте

Насамперед переберіть і промийте гречану крупу. Пересипте в каструлю і залийте водою. Дочекайтеся, коли закипить, прикрутіть вогонь і варіть до готовності. Зніміть з вогню, остудіть повністю, пересипте в глибоку миску.

Гречану кашу з яйцями збийте блендером

Додайте манку і ретельно перемішайте. Цибулину наріжте кубиками, моркву натріть на тертушці з великими отворами. Розігрійте пательню на середньому вогні, налийте олію і відправте туди порізану цибулю. Потримайте, помішуючи, щоб розм’якшилася. Додайте моркву і смажте 2-3 хвилини.

Обваляйте гречаники в панірувальних сухарях

У гречану кашу розбийте яйця. Подрібніть блендером. Додайте овочеву підсмажку, сметану, посоліть і додайте спеції. Лопаткою перемішайте, щоб маса стала однорідною. Змочіть руки водою, беріть шматочок гречаної маси й формуйте з неї котлету.

Смажте в киплячій олії з обох боків

Насипте в мисочку панірувальні сухарі й всі вироби по черзі обваляйте в них. Якщо сухарів удома не знайшлося, замініть їх на борошно. Викладайте котлетки на пательню в киплячу олію. Смажте 3-4 хвилини з одного боку, потім переверніть і стільки ж підсмажуйте з іншого.

Знімаючи готові котлетки зі сковорідки, викладайте їх на паперовий рушник, щоб всотався жир. Після цього можна подавати до столу. Гречаники на вигляд нічим не відрізняються від м’ясних виробів.

Популярне

Схожі статті

Святослав Вакарчук у порваному светрі подякував за 5 концертів, 2 з яких було зірвано: ось таке неподобство

Гурт "Океан Ельзи" відіграв 5 концертів поспіль у Палаці Спорту з нагоди 30-річчя. Щоразу зал забитий ущерть. Святослав Вакарчук подякував усім присутнім на дійстві, попри непорозуміння, що виникли.

“З візою сталися проблеми”: донька Олі Полякової 19-річна Маша так і не поїхала до Америки на навчання

У 2022 році Оля Полякова хвалилася, що старша донька Маша навчатиметься у музичному коледжі в Англії. Згодом говорила, що дівчина перевелася до американського Берклі. Де вона насправді?

Одні просять, щоб було що випити, інші – коней: що є у райдері Полякової, Каменських та інших артистів

Кожен артист висуває певні вимоги до організаторів концерту, куди їх запрошують. Ці вимоги називаються райдер. Окрім звичайних речей деякі артисти замовляють щось дійсно неординарне.

Дружина Романа Сасанчина, який переміг у “Голосі країни 10”, виплеснула свої емоції: “Дикий істеричний плач”

За родинним життям Романа Сасанчина стежить чимало людей після того, як молодик здобув перемогу в "Голосі країни". Дружина Іванна теж частенько виходить на зв'язок, розповідаючи про власні проблеми.

“Квартет вкупі”: Юрій Горбунов і Катерина Осадча замилували мережу цим фото. Дітки схожі, як 2 краплі води

Знаменитий український телеведучий Юрій Горбунов замилував мережу світлиною з родиною у повному складі. Ведучий не часто ділиться особистим життям, тому фото викликало безліч відгуків у мережі.

Зірка “Дизель Шоу” Яна Глущенко згадала жінку, за якою плакала вся країна: Марини Поплавської немає 6 років

20 жовтня 2018 року назавжди стало для акторів "Дизель Шоу" чорним днем. Адже саме тоді водій автобуса, в якому поверталися з гастролей, не впорався з керуванням. Підсумок став трагічним.