Простіше вже не існує. Ліниві вареники зі смачною ягідною підливкою всього за 30 хвилин – аж пальчики оближеш

Смачні вареники на швидкоруч з ягідним соусом стануть улюбленою стравою родини, оскільки приготування не займає багато часу, а ніжний смак дарує насолоду та ситість

Серед українських господинь також користуються популярність і ліниві вареники. Вони традиційно ідуть без начинки, але подаються зі смачним соусом. Саме такий рецепт ми запропонуємо приготувати сьогодні. Сезонна страва зі смачним ягідним соусом обов’язково сподобається родині.

Для приготування підготуйте наступні інгредієнти:

  • кисломолочний сир (сухий) — 350 грамів;
  • яйця — 2 штуки;
  • манка — 4 столові ложки
  • борошно — 3-4 столові ложки (залежить від сиру);
  • сіль — щіпка;
  • цукор — за смаком;
  • малина/полуниця — 150-200 грамів;
  • вершки (жирність від 20%) — 150 мл;
  • цукрова пудра — 2 столові ложки;
  • білий шоколад — замість пудри, якщо є.

Готуємо ліниві вареники з соусом легко

Спочатку будемо готувати тісто для вареників. Беремо велику миску. Туди викладаємо сир, яйця, манку та трішки солі з цукром. Все потрібно гарно замішати. Тісто має вийти м’яким. Тепер формуємо маленькі кульки, схожі на фрикадельки. Великими робити не потрібно, адже тоді вони матимуть не такий естетичний вигляд. Підготовлені вареники трішки обваляйте в борошні.

Нарізка лінивих вареників на кружечки
Нарізка лінивих вареників на кружечки

На вогонь ставимо каструлю з водою та доводимо до кипіння. Вареники опускаємо вже в окрім та продовжуємо готувати на сильному вогні. Для цього потрібно не більше 5 хвилин.

Ліниві вареники з сиром
Ліниві вареники з сиром

В окремій таці потрібно змішати вершки та цукрову пудру. Обрані ягоди промиваємо та пропускаємо через блендер. Готове пюре додаємо до вершків та ставимо суміш на вогонь.

Ягідний соус до вареників
Ягідний соус до вареників

Як тільки маса закипить – додаємо приготовлені вареники. Тушкувати їх потрібно декілька хвилин, щоб страва отримала приємне забарвлення.

Подавати ліниві вареники можна зі свіжими ягодами.

Популярне

Схожі статті

Просто перемішую всі продукти ложкою і в духовку! Можна пекти з будь-якими фруктами: рецепт смачного пирога

Жоден куплений пиріг не зрівняється з ароматною домашньою випічкою, яку тільки дістали з духовки. Приготуйте цей простий пиріг на кефірі з фруктами і ви буде вражені його неперевершеним смаком.

Перестала купляти магазинні сосиски: з курячого філе готую сардельки вдома. Так дешевше і без консервантів

Не обовʼязково йти в магазин за сосисками, коли їх з легкістю можна приготувати вдома. Цей варіант набагато смачніше та корисніше, оскільки використовуються лише натуральні складники. 

Скальпель ще не торкнувся їхнього обличчя: рідкісні фото, якими були до пластики Білик, Ротару і Пугачова

З роками все більше знаменитостей удосконалюють свою зовнішність за допомогою пластики. Ірина Білик, Софія Ротару та Алла Пугачова не стали виключенням.