У кондитерській такого не купите: смачні шоколадні цукерки всього з 4 інгредієнтів. Дитяча радість гарантована

Якщо дуже поспішаєте, можете взяти для приготування цукерок готове згущене молоко. Та краще зробити його самотужки з молока й цукру. Це зовсім просто.

Для приготування цих солодощів багато інгредієнтів не потрібно. Достатньо, щоб у холодильнику знайшлися 4 продукти.

Вам знадобиться:

  • 600 мл молока;
  • 160 г цукру;
  • 30 г масла;
  • 130 г какао.
Заморозьте шоколадну масу

Згущівку зготуйте самі. Візьміть пательню з товстим дном і високими бортиками. Влийте в неї молоко, насипте цукор і поставте варити на середньому вогні. Переконайтеся, що цукор розчинився повністю. Ретельно перемішуйте вариво, допоки не закипить.

Коли з’явиться пінка, додайте вершкове масло. Бажано, щоб воно було 82% – так цукерки вийдуть смачнішими. Варіть згущівку на середньому вогні приблизно 20 хвилин. Суміш постійно перемішуйте, а пінку, що утворюється, повертайте назад у молоко.

Поділіть на порційні шматочки

Щойно молоко набуде відтінку кави з молоком, можете знімати з вогню – згущівка готова. Вона має бути рідкою. Якщо варитимете довше, продукт загустіє і стане ще солодшим.

Перелийте варене молоко в глибоку мисочку. Коли трішки прохолоне, досипайте какао. Тільки робіть це через сито, яке тримайте над мискою з молоком. Обирайте порошок з високим вмістом какао-масла – 20% або більше.

Сформуйте цукерки

Всипте в молоко дві третини какао і ретельно перемішайте лопаткою. Попервах маса буде рідкою. Та коли згущівка прохолоне повністю, вона загустіє. Додайте решту какао через сито і перемішайте, щоб не було жодної грудочки.

Тарілку обгорніть харчовою плівкою і вилийте в неї какао-масу. Розподіліть рівномірно по посудині й накрийте зверху харчовою плівкою. Покладіть до морозильної камери на 40 хвилин. За цей час десерт охолоне, але не встигне перемерзнути.

Дістаньте його з холодильника. Верхню частину плівки зніміть. На пласку дошку просійте трішки какао, переверніть тарілку з десертом і викладіть на какао. Плівку акуратно зніміть і зверху теж присипте какао. Поділіть суцільну масу на порційні цукерки.

Надіньте гумові печатки й з кожного шматочка сформуйте кульку. Можете залишити в такому вигляді, а можете приплюснути з боків, щоб отримати кубик. Обваляйте його в какао і викладіть на чисту тарілку. Коли маса нагріється і перестане ліпитися, знову відправте її до морозилки хвилин на 5. Потім дістаньте і продовжуйте ліпити цукерки.