Рецепт заправки для розсольнику і вінегрету з перерослих огірків. Закриваю на зиму не тільки заправку до борщу

Одну з найпопулярніших перших страв, розсольник, взимку можна готувати, використовуючи заготівлю, приготовану влітку. Простий рецепт консервації, яку можна довго зберігати

Приготування консервацій влітку – одне з найпопулярніших занять. Заготовляти на холодну пору року можна не лише класичні овочеві закрутки, але й заготівлі для перших і других страв. Так, наприклад, якщо огірки у вас вродили так добре, що ви вже не знаєте, куди їх подіти, пропонуємо приготувати солоні огірки, які можна потім використати для приготування розсольнику, вінегрету та інших страв, що містять цей зелений овоч.

Простий спосіб приготувати заготівлю з огірків для розсольнику та вінегрету
Простий спосіб приготувати заготівлю з огірків для розсольнику та вінегрету

Інгредієнти:

  • Огірки;
  • 3 столові ложки солі;
  • 3 столові ложки цукру;
  • 70 мілілітрів оцту;
  • Листя хрону;
  • Часник, парасолька кропу;
  • Лавровий лист, чорний перець.

Спосіб приготування:

Готується така заготівля дуже просто. Для початку потрібно помити огірки та нарізати їх кубиками, як на салат. Зауважте, що шкірку з огірків знімати не варто, адже вона стане особливо смачною після маринування. Приготуйте чисті та сухі банки, об’ємом пів літра, та розкладіть у них по парасольці кропу, листочку хрону, половині лаврового листа, декілька зубчиків часнику. Також додайте у кожну банку горошину запашного перцю та декілька горошин звичайного чорного.

Тепер потрібно розкласти у кожну банку нарізані огірки так, щоб вони заповнили місткість повністю. Далі чисту воду доведіть до кипіння та розлийте окріп у кожну банку з огірками. Прикрийте вміст стерилізованими кришками та залиште все на 20 хвилин. Наступним кроком злийте воду в окрему каструлю та додайте у неї сіль, цукор та оцет. Вказані вище пропорції розписані з розрахунку на один літр води.

Як просто та швидко приготувати заготівлю для розсольнику та вінегрету
Як просто та швидко приготувати заготівлю для розсольнику та вінегрету

Воду з сіллю та цукром доведіть до кипіння, а оцет додавайте у самому кінці, коли вогонь вже вимкнули. Готовим маринадом залийте огірки у банках до самого верху, аби вільного місця всередині не залишалось. Закрутіть банки чистими і стерилізованими кришками, переверніть їх і загорніть у ковдру до повного охолодження. Зберігайте у прохолодному місці.

Популярне

Схожі статті

Це нереально смачна намазка на бутерброди: ікра з моркви. Оригінальний, швидкий та напрочуд бюджетний рецепт

Приготуємо ароматну ікру з моркви, яка стане улюбленою закускою у вашій родині. Повірте, ця смакота складе гідну конкуренцію навіть кабачковій ікрі.

Святковий салат “Журавушка”: в радянських кафе він був найдорожчим. Нереальна смакота з простих інгредієнтів

Цей салат чудово пам'ятають ті, хто за радянських часів хоч раз відвідував їдальню чи кафе. Салат "Журавушка" коштував найдорожче, тому його могли замовити не всі. Тепер є можливість спробувати.

Червона помада та короткий топ: Катерина Осадча показала фото зі своєї юності та пригадала початок кар’єри

Катерина Осадча поділилась архівним фото з початку своєї кар'єри. Телеведуча показала, який вигляд вона мала у 2005 році, коли стартувала програма "Світське життя".