Млинці з кабачків на прокислому кефірі або молоці: ніколи не викидаю, готую з такого найніжніші млинчики

Ідеальний літній сніданок для всієї родини – це тоненькі млинці з кабачків. Страва виходить ніжною, соковитою та дуже смачною. Родина буде просити ще і ще

Сезон кабачків, а це означає – нова страва для поживного сніданку. Такі повітряні млинці з’їдаються за декілька хвилин. Рецепт дуже простий та займає мінімум часу. Млинці готують на сніданок, або як закуску до обіду. В будь-якому випадку довго на столі вони не затримаються.

Для приготування сезонної страви потрібні наступні інгредієнти:

  • молодий кабачок – 450 грамів;
  • кефір – 300 мл.;
  • пшеничне борошно – 350 грамів;
  • яйце – 4 штук;
  • соняшникова олія – 1 столова ложка;
  • сіль – 1 чайна ложка;
  • петрушка – 2 столові ложки;
  • сода – 0,5 столової ложки.

Млинці з кабачків – поживний сніданок для родини

Переходимо до приготування смачних млинців із кабачків. Для цього потрібно вимити кабачки та натерти їх на дрібній тертці. Уважно обирайте овоч – він має бути невеликий та мати приємний зелений колір.

Залишаємо тертий кабачок на декілька хвилин в тарілці, щоб він зміг пустити сік.

Кабачок до млинців

Потім окремо збиваємо яйця та кефір до стану однорідності. Готову суміш поєднуємо з кабачками та додаємо петрушку, яку попередньо дрібно нашаткували. Перемішуємо все та додаємо дрібку солі.

Тепер можна додавати борошно. Висипайте поступово, щоб мати можливість регулювати густоту. Готова маса має бути досить рідкою, щоб млинці були тоненькими та ніжними.

Наприкінці додаємо олію та соду. Щоб сода зреагувала з іншими компонентами, суміш потрібно залишити на 20 хвилин.

Тепер розігріваємо сковорідку та додаємо декілька крапель олії. За допомогою великої ложки викладаємо тісто на пательню.

Млинці з кабачків

Покрутіть трішки сковорідкою, щоб млинчик розтікся по всій поверхні. Випікати потрібно буквально по 1 хвилині з кожного боку. Млинці повинні мати приємний золотистий вигляд.

Млинці із кабачків

Готову страву викладаємо на тарілку та даємо декілька хвилин, щоб вона охолонула. Смакувати млинцями можна зі сметанною заправкою з кропом та часником.