У свекрухи підгледіла, як приготувати швидкий хліб без дріжджів в духовці. Готувала вперше: вийшов дуже м’який

М'який і запашний домашній хліб насправді можна приготувати без зайвого клопоту. Ділимось простим рецептом випічки без дріжджів у звичайнісінький духовці

Усі звикли до того, що випікання хліба – справжня феєрія. Багато етапів, важлива послідовність, купа інгредієнтів, особливий процес та багато інших етапів приготування випічки стають причиною, чому дедалі більше господинь і господарів надають перевагу саме магазинному хлібу. Втім, приготувати булочку своїми руками насправді набагато простіше, ніж може здаватись.

Принаймні, користуючись цим рецептом, вам не доведеться довго чекати, поки тісто підніметься та морочитись із тим, аби дріжджі рівномірно розчинились. Пропонуємо приготувати так званий “лінивий” хліб, у складі якого не буде звичних компонентів.

Як швидко та без зайвого клопоту приготувати домашній хліб у звичайній духовці
Як швидко та без зайвого клопоту приготувати домашній хліб у звичайній духовці

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – половина склянки;
  • Борошно грубого помелу – половина склянки;
  • Мінеральна вода – 350 мілілітрів;
  • Рослинна олія – 5 столових ложок;
  • Насіння льону – за бажання.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно налити мінеральну воду в окрему чашу або миску та додати туди рослинну олію. Добре перемішайте отриману суміш і просійте в неї борошно грубого помелу. Потім туди ж додайте насіння льону, якщо вирішили готувати хліб із ними. До слова, таке насіння має низку переваг і у своєму складі містить велику кількість корисних вітамінів і речовин.

Добре перемішайте всі інгредієнти в мисці та продовжуйте порційно та потрошки додавати у миску просіяне пшеничне борошно. Замісіть тісто та обімніть його. Готове тісто має вийти еластичним і не повинно липнути до рук. Надайте йому бажаної форми, як от, наприклад, куля або батон, і відкладіть на декілька хвилин.

Тим часом увімкніть духовку розігріватись до 200 градусів. Візьміть деко, на якому збираєтесь випікати хліб, і застеліть його пергаментним папером. Викладіть зверху хліб, якому вже надали потрібної форми, та випікайте у духовці близько 10 хвилин. Потім зменште температуру духовки до 160 градусів і продовжуйте випікати ще пів години.

Як швидко та просто приготувати хліб у домашніх умовах у звичайній духовці
Як швидко та просто приготувати хліб у домашніх умовах у звичайній духовці

Коли хліб готовий, автори рецепта радять загорнути його у сухий і чистий рушник та залишити на годину у тихому місці. Таким чином ваш батон довше залишатиметься м’яким і повітряним.

Популярне

Схожі статті

Їсти можна: готую цей ПП-хліб за 4 хвилини без борошна і духовки. Тепер не витрачаюсь на “правильну” випічку

Щоб приготувати такий ПП-хліб, не потрібно возитися з дріжджами та довго місити тісто руками. Якщо робити з вівсянки, впораєтеся за лічені хвилини й отримаєте смачний запашний буханець.

Стало зрозуміло, в кого вийшла красою: Настя Каменських показала 69-річну маму, яка виглядає як її ровесниця

Знаменита українська співачка Настя Каменських поділилася зворушливою фотографією з мамою на відпочинку в горах. Стало зрозуміло, в кого артистка вдалася такою красою.

Для цих рибних котлет і свіжу рибу купляти не треба: беру 1 склянку рису та 3 банки консервованої сардини

Котлети з консервованої сардини та рису, це простий і смачний спосіб приготувати ситну страву з доступних інгредієнтів. Вони підходять як для повсякденного обіду, так і для святкового столу.