Прилаштувала кабачки-переростки на оладки. Готую замість пиріжків і подаю до них сметану із зеленню: смакота

Розпочався сезон кабачків і господині дивують смачними рецептами та консервацією. Але що робити з кабачками-переростками? Звичайно готувати оладки

Великі кабачки для консервації не візьмеш, але для приготування оладок вони підходять просто ідеально, та і коштують дешевше, ніж молоді.

Для смачної та поживної страви потрібно обрати наступні інгредієнти:

  • кабачки – 1 штука;
  • яйця – 1 штука;
  • кефір – половина склянки;
  • борошно – 5 столових ложок;
  • сода – половина чайної ложки;
  • сіль – за смаком.

Смачні кабачкові оладки за 10 хвилин

Сам рецепт приготування оладків дуже простий та замає мінімум часу. Спочатку кабачки миємо та натираємо на великій тертці. Головна особливість приготування страви з кабачків-переростків – це необхідність очищення від шкірки та насіння. З молодими кабачками таких маніпуляцій робити не потрібно.

Кабачкові оладки на кефірі

Беремо кефір та трішки підігріваємо. До нього додаємо сіль, соду, яйце та борошно. Суміш потрібно ретельно перемішати та додати тертий кабачок. Замішуючи тісто потрібно звертати увагу на густоту. Якщо тісто виходить дуже рідким – додайте ще 1-2 столові ложки борошна.

Додатково можна додавати зелень та часник. Але це уже на власний смак, адже без цих інгредієнтів оладки й так будуть смачними.

На тісто витрачено не більше 10 хвилин, тому такий варіант оладків підійде для швидкого сніданку чи перекусу.

Кабачкові оладки на кефірі

Тепер можна перейти до смажіння оладків. Пательню ставимо на вогонь та додаємо трішки олії. Не потрібно включати на максимум, адже тоді тісто буде знизу підсмажуватись, але в середині бути ще сирим.

На розігріту сковорідку викладаємо кабачкове тісто. Для цього використовуємо столову ложку, так оладки будуть однієї форми.

Кабачкові оладки на кефірі

Обсмажувати кабачкову смакоту потрібно з двох сторін. Оладки трішки збільшаться в розмірі та мають стати пухкими та золотистими. На це, в середньому, витрачається не більше 2 хвилин.

Кабачкові оладки на кефірі

Подавати страву потрібно теплою разом зі сметанковим соусом.