Квасолеві баклажани на зиму: вже до січня жодної баночки не залишається, все з’їдаємо. Дуже смачна консервація

Коли взимку бракує часу на приготування страви чи відсутні овочі, можна скористатися квасолевими баклажанами, які я готую завжди з запасом. Дуже виручає.

Спробуйте і ви цей рецепт на зиму. Будемо сподіватися, що вистачить баночок хоча б до Нового року.

Вам знадобиться:

  • 2 кг баклажанів;
  • 0,5 кг квасолі;
  • 1 кг помідорів;
  • 200 г часнику;
  • 0,5 кг моркви;
  • 0,5 кг болгарського перцю;
  • 0,5 кг цибулі;
  • 1 скл. олії;
  • 150 г цукру;
  • 2 ст.лож. солі;
  • 100 мл оцту.
Закуска з баклажанів та квасолі на зиму

За півтори години зробите 6 баночок смачної поживної закуски, яка зимою стане як знахідка. Допоки овочі найдешевші, обов’язково скористайтеся моментом. Суху квасолю краще замочити звечора, щоб на ранок вона встигла набубнявіти. Промийте і відваріть її протягом пів години. Овоч має бути м’яким, але не перевареним.

Решта інгредієнтів теж потребують певної підготовки. Солодкий перець вимийте, виріжте насіння, а м’якоту наріжте, як вам більше подобається – кубиками чи соломкою. Баклажани вимийте і нашинкуйте кубиками. Щоб відбити гіркоту в синеньких, занурте їх у солону воду. Витримайте 30 хвилин, після чого воду злийте, а синенькі відтисніть.

Розкладіть гарячим по банках і закатайте

Моркву вимийте і натріть на тертушці з великими отворами. Цибулю почистьте і наріжте пів кільцями. Помідори з часником пропустіть крізь м’ясорубку або подрібніть за допомогою блендера. Томатне пюре викладіть в емальовану каструлю, поставте на вогонь, щоб закипіло. Посоліть, додайте цукор й олію. Витримайте на вогні 10 хвилин.

Настав час додати моркву, перець, баклажани й цибулю. Кладіть саме в такому порядку, щоб пускали сік. Нехай проваряться близько пів години. Тепер насипте квасолю, проваріть ще 20 хвилин. Долийте оцет. Коли суміш закипить, вимкніть вогонь.

Розкладіть овочеву масу по банках, які попередньо простерилізуйте. Гарячі банки закатайте кришками. Після цього переверніть, накрийте цупкою тканиною. Коли прохолонуть, віднесіть у комору для зберігання.

Популярне

Схожі статті

Навіть “Шуба” та “Олів’є” не такі смачні: тепер готую тільки “Оселедець під периною”. Їмо тазами і без хліба

Салат "Оселедець під периною" набагато смачніший і цікавіший за банальну "Шубу", хоча інгредієнти для нього досить прості. Така страва точно вразить вас і ваших гостей.

Так роблять “шефи”: як вибрати правильне м’ясо на шашлик, щоб він був соковитим і смачним + рецепт маринаду

Настає тепла літня пора, а отже, настає пора пікніків із шашликом. Сьогодні ми розповімо, як правильно вибирати м'ясо для цієї страви. Також розкриємо секрет приготування найкращого маринаду.

Який манікюр найчастіше робить Настя Каменських: цей стиль ніколи не пасуватиме Тіні Кароль (Фото)

Настя Каменських – одна з найстильніших жінок українського шоу-бізнесу. Вона не лише гарно одягається, а й робить найбільш трендовий манікюр у цьому сезоні.