Салат з огірків і баклажанів на зиму, якого завжди мало: закриваю по 30 баночок, а треба більше. Смакота

Подібна овочева закуска відрізняється одночасно солодким, кислим і при цьому гострим смаком. Овочі поєднуються в ідеальному співвідношенні. Тож зимовим вечором завжди хочеться з'їсти ще трішки.

З переліченої кількості продуктів вийде 6 півлітрових баночок смачного салату. Закатувати можна хоч металевими кришками, хоч євро. Консервація однаково добре збережеться, навіть якщо зберігатимете її у кімнатних умовах.

Вам знадобиться:

  • 1,3 кг баклажанів;
  • 1,3 кг помідорів;
  • 1 кг огірків;
  • 700 г болгарського перцю;
  • 300 г цибулі;
  • 1 ст.лож. солі;
  • 90 г цукру;
  • 200 мл олії;
  • 70 мл оцту.
Баклажани наріжте кубиками й присоліть

Вимиті й висушені овочі починайте готувати до консервування. Баклажани мають бути нарізаними кубиками. Складіть шматочки в глибоку миску, додайте сіль, потрусіть, щоб перемішалися. Відставте вбік. Нехай постоять 10 хвилин. Коли виділиться сік, його злийте, а синенькі промийте під краном. Зайву вологу відтисніть.

Томати треба перетворити на пюре. Тож пропустіть їх крізь м’ясорубку. Можете також натерти на тертушці. Перелийте масу в каструлю й поставте, щоб закипіла на середньому вогні. Тим часом огірки наріжте скибочками, цибулю півкільцями, перець без насіння – тонкою соломкою.

Огірки наріжте півкружальцями

Щойно закипить томатне пюре, додайте в нього цибулю. Перемішайте лопаткою і проваріть 5 хвилин. Після цього можете додавати решту овочів. Після закипання перемішаної маси накрийте каструлю кришкою на слабому вогні, постійно перемішуючи вміст.

Нехай уварюється протягом 20 хвилин, потім додасте сіль із цукром і віллєте оцет. Після цього дайте заготівлі закипіти та проваріть ще 5 хвилин. Самі тим часом простерилізуйте банки й закип’ятіть кришки.

Гарячий салат розкладіть по слоїках, закатайте кришками, переверніть банки, вкутайте теплою ковдрою, яку не знімайте до повного охолодження консервації.

Популярне

Схожі статті

Ці хрустяшки розлітаються, як насіння. Не встигаю готувати, а вже просять ще: цукрове печиво на кефірі

Печиво - це чудовий і простий десерт для будь-якого віку і будь-якої ситуації. Сьогодні ми підготували рецепт рум'яного цукрового печива, яке підійде як на стіл, так і в дорогу або з собою на роботу.

Все склали у каструлю і забули на 1,5 години: цікавий рецепт смачної і ситної вечері для лінивих

Якщо ви не маєте багато часу на приготування їжі, а сім'ю нагодувати треба, цей рецепт для вас. Картопля тушкована з овочами і м'ясом готується просто, а виходить дуже смачною.

Такий сімейний десерт стає королем вечора. А готується простіше простого: швидкий і смачний шоколадний торт

Десерти завжди були невід'ємною частиною нашого життя. Але часом так ліньки затівати велике готування. Сьогодні ми підготували рецепт простого і швидкого шоколадного торта саме для такої ситуації.