Коли гості на порозі, роблю швидку закуску з баклажанів. Смажу цибулю, додаю сметану і подаю як намазку

В сезон баклажанів обов'язково приготуйте цю неймовірну смачну закуску. Намазка готується дуже просто, а смак вас приємно вразить. Цікаво, що ця закуска на смак нагадує гриби.

Баклажани – дуже смачний і універсальний овоч. З нього можна приготувати багато страв: від рулетиків до різних салатів та консервації. Пропонуємо до вашої уваги дуже смачний рецепт закуски з баклажанів. Ця страва виходить у вигляді намазки і має приємний вершковий смак з пікантними нотками.

Необхідні інгредієнти:

  • баклажани – 3 шт;
  • цибуля – 3 шт;
  • часник – 1 головка;
  • сметана – 200 г;
  • сіль, перець, зелень за смаком.

Спосіб приготування:

Овочі потрібно ретельно промити і просушити. Цибулю очищаємо і нарізаємо крупним кубиком. Цибулю обсмажуємо на розпеченій пательні з додаванням рослинної олії до легкої золотистості. В цей час готуємо інші інгредієнти.

Баклажани потрібно очистити від шкірки. Кожен баклажан розрізаємо повздовж на 3 частини. Кожен пласти ріжемо вздовж навпіл і нарізаємо крупним кубиком.

Коли гості на порозі, роблю швидку закуску з баклажанів
Коли гості на порозі, роблю швидку закуску з баклажанів

В окремій мисці підготуємо заправку. Для цього до сметани додаємо дрібно нарізану зелень (кріп, петрушка) і видавлюємо цілу головку часнику. До цієї заправки додаємо трішки солі, перцю та ретельно перемішуємо.

Коли цибуля полачала золотитися, додаємо до неї нарізані баклажани і присолюємо. Все ретельно перемішуємо і обсмажуємо на середньому вогні до готовності баклажанів (хвилин 15-20).

Коли баклажани повністю приготувалися, викладаємо на пательню заправку зі сметани та часнику.

Коли гості на порозі, роблю швидку закуску з баклажанів
Коли гості на порозі, роблю швидку закуску з баклажанів

Все перемішуємо, чекаємо, коли все закипить і одразу вимикаємо. Якщо ви хочете, щоб ця страва зберігалася декілька днів, баклажани зі сметаною потрібно протушкувати хвилин 5.

Баклажани готові. По смаку вони нагадують гриби та мають водночас ніжний вершковий смак  і пікантність від часнику.

Такий салат можна їсти у гарячому вигляді і у холодному. У холодному вигляді такі баклажани можна їсти у вигляді намазки на тости.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Все склали у каструлю і забули на 1,5 години: цікавий рецепт смачної і ситної вечері для лінивих

Якщо ви не маєте багато часу на приготування їжі, а сім'ю нагодувати треба, цей рецепт для вас. Картопля тушкована з овочами і м'ясом готується просто, а виходить дуже смачною.

Такий сімейний десерт стає королем вечора. А готується простіше простого: швидкий і смачний шоколадний торт

Десерти завжди були невід'ємною частиною нашого життя. Але часом так ліньки затівати велике готування. Сьогодні ми підготували рецепт простого і швидкого шоколадного торта саме для такої ситуації.

Смачніше за пташине молоко! Ніжний і повітряний десерт без випічки на основі желе і вершків – рецепт

Легкий як хмаринка, ніжний і невагомий – саме таким виходить десерт за цим рецептом. Готується десерт дуже просто, без духовки, плити і зайвої метушні.