Більше ніякого рису на моїй кухні. Плов з гречки та м’яса підкорив мого чоловіка: випрошує 7 днів на тиждень

Традиційно для приготування плову використовується рис, але він має доволі нейтральний смак. Пропонуємо спробувати плов з гречки - дуже оригінальний смак.

Плов із гречки з м’ясом готується практично за класичним рецептом. Він готується легко, а заміна рису в цій страві аж ніяк не зробить смак гіршим, навпаки відкриє нові цікаві поєднання.

Необхідні інгредієнти:

  • філе куряче – 300 гр;
  • морква – 1 шт;
  • ріпчаста цибуля – 1 шт;
  • гречка – 1,5 склянки;
  • олія рослинна – 2 ст.л;
  • сіль та перець чорний мелений за смаком.

Спосіб приготування:

Гречану крупу ретельно промийте, поки вода не стане прозорою. Куряче філе помийте під проточною водою, обсушіть паперовими рушниками і наріжте невеликими кубиками.

Моркву очистіть від шкірки та натріть на середній тертці. За бажанням, можна нарізати її брусочками або кружальцями. Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте кубиками. Спосіб нарізки можна змінити.

Плов із гречки з м'ясом: виходить краще, ніж з рисом
Плов із гречки з м’ясом: виходить краще, ніж з рисом

На сковороду (краще використовувати глибоку, товстостінну сковороду, сотейник або казан) налийте олію, розігрійте. Викладіть на сковороду цибулю та моркву. Обсмажте їх протягом 5 хвилин. Додайте до овочів курятину, посоліть, поперчіть, за смаком можна також додати інші спеції, наприклад, сушений часник. Все добре перемішайте.

Плов із гречки з м'ясом: виходить краще, ніж з рисом
Плов із гречки з м’ясом: виходить краще, ніж з рисом

Обсмажуйте овочі з куркою, періодично помішуючи лопаткою, на середньому вогні без кришки, поки м’ясо не стане білим. Потім влийте половину склянки води, перемішайте. Сковороду накрийте кришкою та залиште тушкувати овочі з куркою на 10 хвилин. Рідина за цей час має майже повністю випаруватись.

Плов із гречки з м'ясом: виходить краще, ніж з рисом
Плов із гречки з м’ясом: виходить краще, ніж з рисом

Всипте промиту гречку в сковороду з куркою та овочами. Додайте на одну частину крупи дві з половиною частини води і залиште томитися під кришкою 15 хвилин. Потім зніміть кришку, перемішайте і спробуйте на готовність. Якщо здається, що крупа ще погано розварилася, можна влити трохи води, за необхідності додати спеції.

Плов із гречки з м'ясом: виходить краще, ніж з рисом
Плов із гречки з м’ясом: виходить краще, ніж з рисом

Готовий плов із гречки має вийти без рідини, але в той же час гречана крупа не повинна бути сухою. Перед подачею залиште страву під кришкою ще на 20 хвилин. Подавайте до столу, посипавши нарізаною зеленню петрушки або кропу.

Популярне

Схожі статті

“Можна копита відкинути”: 35-річна Ксенія Мішина назвала причину, чому останнім часом так багато працює

Українська актриса Ксенія Мішина зізналась, що останнім часом дуже багато працює. Як виявилось, робить вона це не для себе та навіть не для власного сина Платона.

Наталія Могилевська – мати двох, дружина і справжня господиня: рецепт шарлотки від української співачки

Відома українська співачка Наталія Могилевська розповіла, як готує яблучну шарлотку для своїх рідних. Зірка зізналась, що має фірмовий рецепт, який подобається всім.

“Я не жила в цій квартирі 4 роки”: Оля Полякова показала ремонт у київській оселі, де впала стеля. ФОТО

Ремонт у київській квартирі Олі Полякової тривав довгих 4 роки. Та, певно, повернення доньки Аліси з Англії та необхідність школярці жити в столиці значно прискорили темпи робіт.