Більше ніякого рису на моїй кухні. Плов з гречки та м’яса підкорив мого чоловіка: випрошує 7 днів на тиждень

Традиційно для приготування плову використовується рис, але він має доволі нейтральний смак. Пропонуємо спробувати плов з гречки - дуже оригінальний смак.

Плов із гречки з м’ясом готується практично за класичним рецептом. Він готується легко, а заміна рису в цій страві аж ніяк не зробить смак гіршим, навпаки відкриє нові цікаві поєднання.

Необхідні інгредієнти:

  • філе куряче – 300 гр;
  • морква – 1 шт;
  • ріпчаста цибуля – 1 шт;
  • гречка – 1,5 склянки;
  • олія рослинна – 2 ст.л;
  • сіль та перець чорний мелений за смаком.

Спосіб приготування:

Гречану крупу ретельно промийте, поки вода не стане прозорою. Куряче філе помийте під проточною водою, обсушіть паперовими рушниками і наріжте невеликими кубиками.

Моркву очистіть від шкірки та натріть на середній тертці. За бажанням, можна нарізати її брусочками або кружальцями. Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте кубиками. Спосіб нарізки можна змінити.

Плов із гречки з м’ясом: виходить краще, ніж з рисом

На сковороду (краще використовувати глибоку, товстостінну сковороду, сотейник або казан) налийте олію, розігрійте. Викладіть на сковороду цибулю та моркву. Обсмажте їх протягом 5 хвилин. Додайте до овочів курятину, посоліть, поперчіть, за смаком можна також додати інші спеції, наприклад, сушений часник. Все добре перемішайте.

Плов із гречки з м’ясом: виходить краще, ніж з рисом

Обсмажуйте овочі з куркою, періодично помішуючи лопаткою, на середньому вогні без кришки, поки м’ясо не стане білим. Потім влийте половину склянки води, перемішайте. Сковороду накрийте кришкою та залиште тушкувати овочі з куркою на 10 хвилин. Рідина за цей час має майже повністю випаруватись.

Плов із гречки з м’ясом: виходить краще, ніж з рисом

Всипте промиту гречку в сковороду з куркою та овочами. Додайте на одну частину крупи дві з половиною частини води і залиште томитися під кришкою 15 хвилин. Потім зніміть кришку, перемішайте і спробуйте на готовність. Якщо здається, що крупа ще погано розварилася, можна влити трохи води, за необхідності додати спеції.

Плов із гречки з м’ясом: виходить краще, ніж з рисом

Готовий плов із гречки має вийти без рідини, але в той же час гречана крупа не повинна бути сухою. Перед подачею залиште страву під кришкою ще на 20 хвилин. Подавайте до столу, посипавши нарізаною зеленню петрушки або кропу.