Влітку на закуску подаю швидкі медальйони з баклажанів. Все викладаю шарами і випікаю: уплітають за 1 хвилину

Сезон баклажанів офіційно відкрито! Дивуємо родину смачною закускою, що обов'язково всім сподобається. Такі медальйони довго на тарілці не затримуються

Господині постійно вигадують нові рецепти, аби здивувати родину смачною вечерею. Якщо не має часу на важкі страви – спробуйте приготувати медальйони з баклажанами.

Для приготування потрібні наступні інгредієнти:

  • Баклажани – 2 штуки;
  • Помідори – 4 штуки;
  • Твердий сир – 200 грамів;
  • Сіль – за смаком;
  • Перець – за смаком;
  • Оливкова олія – 3 столові ложки;
  • Паприка – пів чайної ложки;
  • Петрушка – за смаком.

Медальйони з баклажанів з твердим сиром

Медальйони з баклажанів з твердим сиром
Медальйони з баклажанів з твердим сиром

Розпочнемо процес приготування смачної закуски. Для початку потрібно овочі вимити, у баклажанів відрізати хвостики. Помідори потрібно розрізати на дві половинки та видалити зелену серцевину. Овочі потрібно нарізати кружечками, але не дуже товстими.

Баклажани
Баклажани

Баклажани потрібно обирати пухкі, щоб медальйони були більшими за кружечка помідорів. Так страву матиме апетитніший вигляд.

Тепер потрібно взяти деко та застелити його пергаментом. На верх виливаємо олію та ретельно змащуємо всю форму. Потім починаємо викладати на низ баклажани. Їх потрібно обов’язково посолити та трішки додати олії.

На баклажани викладаємо шматочки помідорів.

В розігріту духовку до 200 градусів відправляємо деко на 15 хвилин. Це потрібно для того, щоб овочі трішки розм’якли. Потім деко виймаємо та додаємо на овочі приправи: паприку та перець. Твердий сир потрібно натерти на маленькій тертці та викласти поверх помідорів. Не шкодуємо – баклажани повинні практично поринути в сирковій стружці.

Твердий сир
Твердий сир

В такому вигляді знову відправляємо закуску в духовку буквально на 3 хвилини.

Медальйони з баклажанів уже готові. Перед подачею потрібно додати трішки подрібнену зелень. Смакувати страву можна теплою, або ж в холодному вигляді. На приготування пішло лише 25 хвилин.

Популярне

Схожі статті

Ці хрустяшки розлітаються, як насіння. Не встигаю готувати, а вже просять ще: цукрове печиво на кефірі

Печиво - це чудовий і простий десерт для будь-якого віку і будь-якої ситуації. Сьогодні ми підготували рецепт рум'яного цукрового печива, яке підійде як на стіл, так і в дорогу або з собою на роботу.

Все склали у каструлю і забули на 1,5 години: цікавий рецепт смачної і ситної вечері для лінивих

Якщо ви не маєте багато часу на приготування їжі, а сім'ю нагодувати треба, цей рецепт для вас. Картопля тушкована з овочами і м'ясом готується просто, а виходить дуже смачною.

Такий сімейний десерт стає королем вечора. А готується простіше простого: швидкий і смачний шоколадний торт

Десерти завжди були невід'ємною частиною нашого життя. Але часом так ліньки затівати велике готування. Сьогодні ми підготували рецепт простого і швидкого шоколадного торта саме для такої ситуації.