Баклажани більше не смажу. Додаю в фарш для котлет і готую смакоту з нічого: соковито, ніжно і дуже смачно

Стояти над пательнею й перевертати кожне кружальце баклажана більше не доведеться. Достатньо взяти м'ясний фарш, синенькі та помідорчики – і все це відправити в духовку.

Якщо скористатися цим рецептом, у господині вивільниться чимало часу. Допоки вечеря доходитиме в духовці, можна сміливо займатися іншими домашніми справами. Кращого співвідношення, ніж овочі, м’ясо та сир, годі й шукати. В одній формі одразу й головна страва, й салат. А смачна сирна скоринка дозволить відбути на вершину кулінарного смаку.

Вам знадобиться:

  • 600 г фаршу;
  • 1 баклажан;
  • 3 помідори;
  • 1 морквина;
  • 1 цибулина;
  • 1 зубчик часнику;
  • 2 ст.лож. сметани;
  • 150 г твердого сиру;
  • сіль, зелень, перець.
Кружальця баклажанів присипте сіллю

Не важливо, яке м’ясо брати для фаршу. Виходить однаково смачно, і за годину на столі парує смачна й корисна страва. Дві третини баклажана наріжте тонкими кружальцями. Решту, там де найтовстіша частина, пошинкуйте соломкою. Кружальця присипте сіллю, а за 30 хвилин промийте під краном.

На овочеву подушку викладіть фарш, а зверху – кружальця баклажанів та помідорів

Помідори наріжте кружальцями, моркву натріть на тертушці, цибулю нашинкуйте соломкою. Зелень дрібно поріжте, часник розчавіть.

Пательню розігрійте до гарячого, змастіть олією й викладайте почергово часник, цибулю, моркву і в останню чергу синенькі – ті, що нарізані соломкою. Трішки підсмажте.

Тертим сиром запіканку відразу не посипайте

Форму змастіть олією, викладіть половину овочів на низ. Решту змішайте з фаршем, додавши ще й сіль, перець та вмішавши зелень.

Розкладіть фарш рівномірно на овочі. Зверху викладіть кружальця баклажанів, чергуючи їх ряди з кружальцями помідорів. Верх змастіть сметаною і відправляйте в духовку, яку попередньо розігрійте до 180 градусів. За 20 хвилин страву дістаньте, присипте сиром, натертим на тертушці. Після цього випікайте ще 20 хвилин. Тепер можете подавати до столу.

Популярне

Схожі статті

Ці хрустяшки розлітаються, як насіння. Не встигаю готувати, а вже просять ще: цукрове печиво на кефірі

Печиво - це чудовий і простий десерт для будь-якого віку і будь-якої ситуації. Сьогодні ми підготували рецепт рум'яного цукрового печива, яке підійде як на стіл, так і в дорогу або з собою на роботу.

Все склали у каструлю і забули на 1,5 години: цікавий рецепт смачної і ситної вечері для лінивих

Якщо ви не маєте багато часу на приготування їжі, а сім'ю нагодувати треба, цей рецепт для вас. Картопля тушкована з овочами і м'ясом готується просто, а виходить дуже смачною.

Такий сімейний десерт стає королем вечора. А готується простіше простого: швидкий і смачний шоколадний торт

Десерти завжди були невід'ємною частиною нашого життя. Але часом так ліньки затівати велике готування. Сьогодні ми підготували рецепт простого і швидкого шоколадного торта саме для такої ситуації.