Не вбирає олію та не липне до сковороди. Ось як правильно смажити рибу: і не пахне потім на всю квартиру

Здавалось би, що там посмажити рибу? Все ж дуже просто. Але не завжди вдається отримати ідеальну рибинку, щоб шкірка не пристала до сковорідки

За допомогою наступних лайфхаків смаження риби перестане бути страшним сном. Ви зможете з легкістю подавати ідеально рибину. А домашні навіть не здогадаються, що на вечерю, адже специфічного аромату не всю квартиру не буде.

Заморожена риба

Причиною прилипання риби до сковорідки є зайва волога, яка залишається після розморожування. Потрібно не просто дочекатись, поки лід зійде, але і ретельно витерти рибу паперовим рушником. Тоді вона буде смажитись легко. Зайва волога шкідлива і для свіжої риби.

Розігріта сковорідка

Смаження риби

Ніколи не кладіть продукти смажитись на холодну сковорідку. Це відноситься і до риби й до інших продуктів. Розігріта сковорідка, де вже чекає гаряча олія – ідеальний варіант для смаження риби. Це гарантує вам золоту скоринку, при чому риба не прилипне і триматиме свою форму.

Достатньо олії

Всі думають, що наявність великої кількості олії вбереже від прилипання риби до сковорідки. Але це може мати й зворотний ефект. Тому її потрібно додавати під час смаження.

Секрети сковорідок

Риба не буде прилипати на сковорідці з антипригарним покриттям. Якщо такої не має – можна спробувати прокалити звичайну пательню з сіллю. Це також зменшить ризик прилипання.

Папір на сковорідці

Смажена риба

Японці рекомендують ще один досить цікавий лайфхак. На розігріту  пательню потрібно покласти паперовий рушник. Рибу викладають на розігрітий рушник і смажать, як і завжди.

Якщо з проблемою прилипання все зрозуміло, тоді переходимо до питання неприємного аромату в квартирі після смаження.

Спочатку потрібно впевнитись в тому, що риба ретельно промита. Це більше стосується свіжої річкової риби, адже сама вона має такий різкий запах.

В процесі приготування на пательню потрібно викласти декілька скибок сирої картоплі. Саме вона прекрасно вбирає аромати.

Насолоджуйтесь смачною рибкою в дома!