Навчилась готувати смачні кекси з моркви. Чоловік в захваті, а діти наминають за обидві щоки і просять ще

Кекси з морквою виходять соковитими та солодкими, навіть без додавання цукру. Додатково кладуть родзинки, кусочки шоколаду чи цукати. Пухкий десерт стане улюбленим сніданком родини

Морквяний десерт – правильне рішення, якщо не має багато часу на приготування. Адже господині потрібно мінімум часу на підготовку, та і продукти самі прості.

Для приготування смачних кексів потрібно обрати такі інгредієнти:

  • Морква – 1 штука;
  • Яйце куряче -1 штука;
  • Мед – 20 грамів;
  • Борошно пшеничне – 50 грамів;
  • Волоські горіхи – 3 штуки;
  • Олія соняшникова – 1 чайна ложка;
  • Родзинки – 10 грамів;
  • Розпушувач – половина чайної ложки.
Морквяні кекси з медом

Смачний десерт для родини – швидкі та поживні кекси з морквою

Моркву вибираємо середнього розміру. Овоч очищаємо, натираємо на мілкій тертці. Волоські горіхи також потрібно очистити та подрібнити за допомогою ножа. Всі складові потрібно ретельно змішати в глибокій тарілці. До маси додаємо трішки меду та знову перемішуємо.

Сухі складові тіста на морквяні кекси

Тепер потрібно з’єднати борошно, розпушувач, яйце та олію. В результаті маса буде схожа на густу сметану. Тепер додаємо морквяну суміш та родзинки. Всі змішуємо до однорідності – тісто на кекси готове.

Духовку розігріваємо на 180 градусів. Тісто потрібно викласти в спеціальні формочки, заповнити їх на ¾. Кекси в процесі приготування збільшаться вдвічі. Намагайтесь рівномірно розподілити тісто, так десерт матиме однаковий вигляд.

Морквяні кекси з медом

Випікати десерт потрібно протягом 40 хвилин. Для смаку можна присипати кекси кокосовою стружкою чи кунжутним насінням. Готовий кекс потрібно перевірити за допомогою зубочистки. Якщо тіста не залишається – все пропеклось.

Морквяні кекси з медом

Готовий десерт потрібно подавати охолодженим, попередньо присипаним цукровою пудрою. Родина буде з задоволенням смакувати і проситиме готувати частіше.

Смачного!