Всього по 10 штук і в банку: салат з баклажанів, помідорів, перцю та часнику. Закриваю зараз на зиму

Салат "Десяточка" дозволяє легко запам'ятати необхідну кількість інгредієнтів – всіх овочів треба по 10 штук. Залишиться їх нарізати, змішати, проварити, простерилізувати й закатати.

Овочева консервація виходить дуже смачною. Нині, допоки баклажани, перець, помідори й фітонциди дешеві, треба обов’язково скористатися моментом. “Десяточкою” можна ласувати в будні. Не соромно салатик поставити й на святковий стіл.

Вам знадобиться:

  • 10 баклажанів;
  • 10 помідорів;
  • 10 цибулин;
  • 10 солодких перців;
  • 10 зубців часнику.

Для розсолу:

  • 1 скл. оцту;
  • 2 скл. олії;
  • 1 скл. цукру;
  • 1 ст.лож. солі.
Четвертинки баклажанів наріжте часточками

Баклажани розріжте вздовж навпіл. Кожну половинку розділіть на дві й покришіть вздовж на шматочки. Перчини почистьте від хвостиків й насіння розріжте навпіл і наріжте соломкою. У помідорів виріжте плодоніжку, розділіть плоди на четвертинки й кожну наріжте на вздовж. Цибулю наріжте кубиками. Часник пропустіть крізь прес.

Половинки перців наріжте соломкою

В місткість до овочів додайте цукор, сіль, оцет й олію. Перемішайте і залиште на 15 хвилин. Після цього поставте на вогонь, доведіть до кипіння і тушіть 30 хвилин, постійно перемішуючи. Часник закладайте за 5 хвилин до закінчення варіння. Після цього салат розкладіть по чистих сухих банках.

Четвертинки помідорів із вирізаними хвостиками поріжте на шматочки

У каструлі з гарячою водою дно простеліть рушником і виставте банки з салатом. Рівень води має сягати горлечка банок. Накрийте кришками й стерилізуйте 15 хвилин.

Потушений салат розкладіть по банках і простерилізуйте

Після цього закатайте кришки, а баночки переверніть і вкутайте. Сховайте на зберігання якомога далі, а то рідні з’їдять ще до настання зими.

Популярне

Схожі статті

Єві Цекало вже 25 років: як виглядає та чим займається донька Лоліти Мілявської — стопами батьків не пішла

Поведінка та соціальна позиція батьків у багатьох родинах мають колосальний вплив на дитину, а, значить, й на її вибір життєвого шляху, і врешті решт, на майбутню долю.

Не рецепт, а скарб! Заварна паска на Великодній стіл: ніжний смак і вершковий аромат — просто ідеально!

Ароматна, солодка, ніжна та водночас волога заварна паска — ідеальна випічка для великого свята. Розповідаємо, як приготувати великодній смаколик.

Простий, але найсмачніший пиріг з серії “все змішала і в духовку”: хотілося б простіше, та вже немає куди

Хто з нас не мріяв про той момент, коли можна просто все змішати в одну миску, поставити у духовку й отримати в результаті щось надзвичайно смачне?