Маринований аґрус на зиму замість оливок: закриваю одразу багато кілограмів і додаю в салати та подаю до м’яса

Така проста у приготуванні закуска ідеально замінить оливки у будь-якому салаті. Крім того, таку заготівлю сміливо можна подавати до м'яса – її неперевершений смак не залишить вас байдужими

Маринований аґрус – універсальна річ на кухні кожної господині й господаря. Така проста заготівля стане у пригоді, якщо вам хочеться незвичайного салату, смачного м’яса. Крім того, маринованим аґрусом можна навіть прикрашати гарніри та вишукані страви. Словом, за словами авторів рецепта, хоча б декілька баночок із цією ягодою повинні стояти у кожному підвалі.

Як приготувати смачну заготівлю з аґрусу на зиму – легкий і дуже швидкий рецепт

Інгредієнти:

  • Аґрус;
  • Півтора літра води;
  • 2 столові ложки цукру;
  • 1 столова ложка солі;
  • Пів чайної ложки лимонної кислоти.

Спосіб приготування:

Найважливіше та водночас найскладніше у цьому рецепті – позбутись сухоцвітів та хвостиків на кожній ягоді. Для цього автори рецепта рекомендують використовувати манікюрні ножиці. Коли сміття на аґрусі більше немає, добре промийте їх під проточною водою та залиште у друшляку, щоб стікала вода. Тим часом почніть готувати маринад.

Поставте на вогонь воду. Коли вона закипить, додайте туди сіль, цукор і лимонну кислоту. Прокип’ятити маринад потрібно близько декількох хвилин. За бажання, можете додати ще й чорний перець горошком і лавровий лист. Втім, це необов’язково.

Поки маринад готується, викладіть ягоди у заздалегідь простерилізовані банки з кришками. Засипте аґрус так, аби вміст банки щільно прилягав одне до одного. Потім дуже гарячим маринадом залийте вміст кожної банки та накрийте все кришками. Поставте у каструлю з гарячою водою та стерилізуйте 10 хвилин, якщо використовуєте місткість на пів літра.

Як швидко та просто приготувати маринований аґрус на зиму

Щільно закрутіть кришки, переверніть банки з ягодами та залиште у ковдрі на добу. Коли консервація охолоне, перемістіть її у прохолодне місце.