Готую так весь сезон синеньких. Більше не треба смажити баклажани: подруга з Італії показала новий рецепт

Приготувати літній салат з кабачків – найкраще ваше рішення. Готова страва виходить неймовірно смачною та апетитною, а її основна перевага полягає в тому, що овочі для салату обсмажувати не потрібно

Влітку зазвичай не хочеться їсти нічого важкого та смаженого. Найкраще у цей період року споживати свіжі овочі або такі страви, в яких потрібна мінімальна термічна обробка компонентів. Річ у тім, що саме влітку організм може накопичити потрібну кількість вітамінів і корисних мікроелементів для зимівлі. Якщо ви поділяєте цю думку, спробуйте приготувати баклажани по-корейськи – цей салат точно стане вашим улюбленим.

Як приготувати корисний літній салат, який можна їсти хоч кожного дня
Як приготувати корисний літній салат, який можна їсти хоч кожного дня

Інгредієнти:

  • Баклажан – 3 штуки;
  • Цибуля – 1 штука;
  • Морква – 1 штука;
  • Перець солодкий – 1 штука;
  • Гострий перець – ⅓;
  • Оцет – 40 мілілітрів;
  • Соєвий соус – 2 столові ложки;
  • Кунжут – 2 столові ложки;
  • Олія – 2 столові ложки;
  • Цукор – 1 столова ложка;
  • Часник – 6 зубчиків;
  • Сіль, перець та спеції – на власний смак.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно приготувати соус-маринад для салату. Для цього змішайте оцет столовий з соєвим соусом і цукром. Далі до отриманої суміші додайте рослинну олію та майоран. Якщо у вас є й інші улюблені спеції, можете поекспериментувати. Потім потрібно дрібно нарізати гострий перець і додати до соусу.

Наступним кроком почніть шаткувати складові салату. Цибулю наріжте тонкими половинами кілець, а моркву – довгою соломкою. Солодкий перець також наріжте довгою соломкою. Часник наріжте дуже дрібно або натріть на тертці, додайте його до інших овочів та все добре перемішайте. Баклажани варіть у киплячій воді протягом 6 хвилин, а потім – дайте їм трішки охолонути та зніміть шкірку.

Простий рецепт смачного салату з баклажанів по-корейськи
Простий рецепт смачного салату з баклажанів по-корейськи

Готові баклажани наріжте невеликими шматочками та додайте до всіх інших овочів. Добре все перемішайте, додайте до салату соус-маринад і знову помішайте. Зверху готову страву посипте смаженим кунжутом і залиште у холодильнику на добу. Смачного!

Популярне

Схожі статті

“Поринути у рожеві хмари”: Настя Каменських розповіла про плани на майбутнє, в яких нема згадки про Потапа

Настя Каменських поділилась роздумами щодо творчих планів на майбутнє та оприлюднила знімок, на якому попозувала за роботою у студії звукозапису.

Як свати перестали бути сватами: Анна Кошмал й Олександр Феклістов про колишніх колег по комедійному серіалу

Працюючи з колегами пліч-о-пліч й обмежуючись рамками професійних стосунків, не завжди розумієш, які люди поряд з тобою і, щобільше, які в них політичні погляди.

Цукерки давно не купую, бо готую з вівсянки та сухофруктів: без цукру і клопотів. Домашні ласощі за хвилини!

Домашні цукерки з вівсянки відмінно смакують до чашки чаю й швидко втамують голод. Ці солодощі досить варіативні, адже можна додавати улюблені сухофрукти та горіхи.