Додаю огірок в фарш для котлет і вони стають набагато смачнішими. Рецепт надзвичайно соковитих котлет: мій хіт

На перший погляд може здаватись, що приготувати котлети – легка й швидка справа. Втім, насправді потрібно постаратись для того, щоб закуска вийшла соковитою та смачною

Соковиті й смачні котлети завжди стануть ідеальним доповненням до будь-якої страви. Для приготування класичної закуски потрібно небагато інгредієнтів. Втім, якщо ви хочете зробити котлети ще соковитішими та смачнішими, спробуйте додати до фаршу огірки. Такий простий лайфхак допоможе приготувати неймовірно апетитні м’ясні кульки. Отже, підготуйте всі необхідні інгредієнти та беріться до справи.

Інгредієнти:

  • Фарш – 500 грамів;
  • Цибуля – 2 штуки;
  • Панірувальні сухарі – 2 столові ложки;
  • Сіль та перець – на смак;
  • Яйце куряче – 1 штука;
  • Кетчуп – 1 столова ложка;
  • Огірок солоний – 2-3 штуки.

Спосіб приготування:

Попри неординарний склад інгредієнтів, готова закуска виходить дуже смачною. Для початку, як і завжди, потрібно приготувати фарш. Можете використовувати вже готовий, а можете перекрутити улюблене м’ясо самостійно. Хай там як, але наступним кроком потрібно додати до м’яса сіль та перець, дрібно нарізану цибулю, куряче яйце та панірувальні сухарі. Замість останнього компонента також можна використовувати звичайний білий хліб.

Почніть готувати фарш для котлет

Добре перемішайте отриману суміш та лише потім додайте до неї столову ложку кетчупу. Такий інгредієнт додає пікантності та додаткового присмаку котлетам, хоча мало хто додає його до фаршу. Отже, тепер додаємо найголовніший інгредієнт, який відповідає за соковитість готової страви – мова йде про солоні огірки. Можете використовувати мариновані або малосолені – на ваш смак. Наріжте солоний огірок дрібними кубиками й додайте до фаршу.

Додайте у котлети кетчуп
Додайте у котлети солоний огірок

Далі потрібно добре відбити готовий фарш для котлет і почати формувати з нього м’ясні кульки. Обваляйте сирі котлети у борошні, перш ніж почати їх смажити.

Сформуйте з фаршу котлети

Перекладіть котлети на пательню та смажте з обох боків до рум’яної скоринки. За бажання, можете завершити процес приготування на цьому етапі – на сковорідці доведіть закуску до готовності та смакуйте. Втім, ви можете також випікати котлети у духовці. Для цього на кожну котлету покладіть шматочок вершкового масла та випікайте 15 хвилин за температури 180 градусів.

Обсмажте котлети з обох боків

Після приготування обов’язково покладіть котлети на паперовий рушник, аби той увібрав всю зайву олію. Смачного!