Більше не треба смажити кабачки і баклажани. Готую за грузинським рецептом: на смак дуже нагадують м’ясо

Баклажани з кабачками більше не смажу на пательні. Разом із картоплею запікаю в духовці, а подаю до столу під огірково-йогуртовим соусом. Виходить дуже смачно.

Вам знадобиться:

  • 1 баклажан;
  • 1 кабачок;
  • 2 картоплини;
  • 2 солодких перці;
  • 0,5 скл. оливкової олії;
  • 0,5 ч.лож. чорного меленого перцю.

Для соусу:

  • 1 огірок;
  • 1 зубчик часнику;
  • 5 ст.лож. йогурту;
  • 1 пучок кропу;
  • сіль, суміш перців.
Просочіть шматочки овочів оливковою олією

У молодого вимитого й висушеного кабачка відріжте кінчики з обох боків і наріжте овоч кружальцями близько 5 мм завтовшки. З баклажаном проробіть ту ж процедуру, нарізаючи якомога тонше. Найтовщу частину овочу бажано зробити не кружальцями, а півкільцями.

За 10 хвилин овочі в духовці перемішайте

Картоплю почистьте від шкірочки, вимийте і наріжте півкільцями. Болгарські перці розріжте навпіл, вичистіть від насіння, видаліть плодоніжки. Наріжте півкільцями. Бажано брати перці різних кольорів – так буде естетичніше.

Деко вистеліть пергаментом і перекладіть овочі туди, поливши оливковою олією. Посипте сіллю, свіжозмеленим чорним перцем. Ретельно перемішайте овочеві шматочки руками, щоб кожен просотався олією і спеціями.

Подавайте страву, поливши соусом

Поставте деко в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин. За 10 хвилин відкрийте дверцята духової шафи й перемішайте овочі лопаткою, щоб вони добренько просоталися соком, який виділився у процесі готування.

Тим часом приступайте до приготування соусу. Огірок позбавте від шкірочки за допомогою овочерізки й натріть на тертушці з середніми отворами. Після огірка натріть зубчик часнику.

Йогурт перелийте в глибоку мисочку й змішайте з огірково-часниковою масою й дрібно нарізаним кропом. Присипте сіллю та сумішшю перців і ретельно перемішайте соус. Розкладіть овочі по порційних тарілках, а зверху покладіть по 2-3 ложки соусу. Можна приступати до вечері.

Популярне

Схожі статті

Цукерки давно не купую, бо готую з вівсянки та сухофруктів: без цукру і клопотів. Домашні ласощі за хвилини!

Домашні цукерки з вівсянки відмінно смакують до чашки чаю й швидко втамують голод. Ці солодощі досить варіативні, адже можна додавати улюблені сухофрукти та горіхи.

Спробувала в гостях, повторила вдома і тепер мої просять її щодня: запечена у фользі картопля з грибами

Подорожуючи кулінарним світом, ми часто зустрічаємо страви, які залишають незабутні враження і здатні змінити наше уявлення про смак. Одна з таких страв — запечена у фольгу картопля з грибами.

Стомилася від багаторічної самотності: 55-річна Надія Матвєєва знайшла щастя з молодим коханим, якому 35

Надія Матвєєва відома всім як ведуча телепрограм «Все буде добре», «Все буде смачно» та інших. Протягом багатьох років вона давала глядачам корисні поради. А що ж відбувається в її особистому житті?