Це смачніше, ніж колись давали в дитсадочку. Манний пудинг з фруктовою заливкою: повертає в дитинство

Всі ми в дитячому садочку обожнювали манний пудинг, политий фруктовим киселем. Настав час приготувати цю смачну страву на сніданок і власним дітлахам чи онукам.

Пудинг готується дуже просто. За основу страви береться манна каша, а зверху страва прикрашається киселем чи фруктами. Малечі обов’язково сподобається.

Вам знадобиться:

  • 1 л молока;
  • 200 г манної крупи;
  • 80 г цукру;
  • 15 г ванільного цукру;
  • 2 яйця.

Для подачі:

  • 200 г киселю.
Зваріть густу манну кашу

Візьміть яйце і відділіть жовток від білка. Змішайте в глибокій мисочці одне ціле яйце з білком другого. Жовток поки відкладіть убік. Він знадобиться для змащування пудингу. В іншій мисочці змішайте манку з цукром і ванільним цукром.

В каструлю з товстим дном і стінками вилийте молоко і на середньому вогні доведіть до кипіння. Стежте, щоб воно не закипіло повністю, бо тоді утворяться грудочки. Дуже тонкою цівкою всипайте манну крупу, постійно помішуючи.

Викладіть пудинг у форму для запікання й змастіть жовтком

Зробіть найменший вогонь і зовсім трішки проваріть, допоки маса не загусне. Зніміть каструлю з вогню і трішки зачекайте, бо в гарячій каші яєчний білок швидко згорнеться. Вилийте в манку збиті яйця. Ретельно перемішайте, щоб маса стала однорідною. Можете попрацювати міксером чи блендером, щоб пудинг став пишнішим.

Готовий пудинг наріжте на квадрати

Форму для запікання змастіть вершковим маслом, викладіть манну суміш і розрівняйте поверхню. Після цього змастіть її за допомогою пензлика жовтком. Поставте в духовку, яку спочатку розігрійте до 180 градусів. Випікайте 30 хвилин. Скоринка пудингу має стати золотавою.

Розріжте пудинг на порційні шматочки, викладіть на тарілку, полийте зверху фруктовим киселем й прикрасьте фруктами чи ягодами по сезону.