Курячі котлети з сюрпризом. Загортаю у фарш сир і після запікання в духовці вони просто тануть у роті. Рецепт

Курячі котлетки, запечені в духовці, виходять ніжними на смак. Їх можна сміливо готувати не лише в будні, але й на свята. Особливого шарму страві завдають шматочки сиру, загорнуті в середину фаршу.

Звісно, можна спробувати приготувати ці котлети з підливою і з інших видів м’яса. Та з курячого вони смакують по-особливому.

Вам знадобиться:

  • 0,5 кг курячого філе;
  • 150 г білого хліба;
  • 120 мл нежирних вершків;
  • 70 г твердого сиру;
  • 1 цибулина;
  • 2 зубці часнику;
  • сіль, перець мелений чорний.

Для підливки:

  • 400 мл бульйону;
  • 100 г сметани;
  • 2 ст.лож. борошна без гірки;
  • 1 дрібка цукру;
  • сіль, перець мелений чорний.
Сир розріжте на кубики за кількістю гостей

Куряче філе пропустіть крізь м’ясорубку чи розбийте у блендері. Якщо у вас м’ясорубка, то заразом перемеліть розмочений хліб та цибулю. Використовуючи блендер, цибулю натріть на тертушці.

Білий хліб разом зі шкоринкою попередньо вимочіть у вершках або в молоці. На це знадобиться 10 хвилин. Брусочок сиру розріжте на 6-8 кубиків.

Фарш змішайте з вимоченим білим хлібом

В глибоку миску викладіть фарш і додайте до нього цибулю, хліб, подрібнені зубці часнику. На цьому етапі можете всипати улюблені приправи. Фарш відбийте, забираючи з миски та кидаючи назад. Це потрібно, щоб він максимально ущільнився.

Залиште на 10 хвилин, після чого починайте формувати котлети. У середину кожної м’ясної кульки приховайте шматочок сиру.

Котлети залийте підливкою і випікайте 30 хвилин

Форму для запікання змастіть олією, викладіть у неї напівфабрикати й відправте запікатися на 20 хвилин. При цьому духовка має бути розігрітою до 180 градусів. Допоки курячі котлетки запікаються, беріться до приготування томатної підливки.

На пательню висипте борошно й обсмажте, постійно помішуючи. Коли відчуєте горіховий аромат, додайте томатну пасту зі сметаною і ще раз перемішайте. Влийте гарячий бульйон, додайте цукор, сіль, мелений перець. Дочекайтеся, поки соус закипить і зніміть з вогню.

Якщо бачите грудочки, то перетріть підливу крізь сито. Перелийте томатну підливу в форму і знову запікайте близько пів години. Після цього можете подавати м’ясну страву до столу. Гарнір обирайте будь-який – з такими котлетами все піде у хід.

Популярне

Схожі статті

До м’ясця подаю теплий салат зі смажених помідорів: черрі на салатному листі подобається всім домашнім

Якщо зібралися поласувати стейком чи біфштексом, потрібно обов'язково додати до смачного м'ясця овочеву складову. Чудова ідея – зробити салат зі смаженими помідорами. Легка закуска буде доречною.

До чаю готую нашвидкуруч швидкий пиріг із начинкою: тісто замішую вінчиком, навіть руки залишаються чисті

Коли хочеться попити чайку з чимось смачненьким, відразу згадайте цей рецепт. Тісто заливне, тому готується дуже швидко. Ароматна начинка додає особливої нотки смаку.

Актриса “Дизель Шоу” Вікторія Булітко показала свого майбутнього чоловіка: ви думали, це Сморигін, але ні

Вікторія Булітко настільки закохана й щаслива, що хоче розповісти про своє кохання всьому світу. На закиди, що щастя любить тишу, не зважає, а всіляко афішує свого обранця.