Беру кабачки і баклажани. Всі просять добавки: смачнюча овочева ікра, яку можна їсти так і закривати на зиму

Такої ікри в магазині не знайдеш. А якщо приготуєте самотужки з баклажанів та кабачків, не відірвете домашніх від смачного наїдку. Краще відразу заготовте подвійну порцію банок.

Кабачково-баклажанна ікра виходить не лише смачною, але й вітамінізованою. Тож допоки сезон свіжих овочів у розпалі, слід потурбуватися про зимові заготівлі.

Вам знадобиться:

  • 425 г баклажанів;
  • 560 г кабачків;
  • 200 г моркви;
  • 30 г часнику;
  • 200 г цибулі;
  • 100 г томатної пасти;
  • 100 мл олії;
  • 1 пучок петрушки;
  • 1 дес.лож. оцту;
  • 1 дрібка меленого коріандру;
  • сіль, перець чорний мелений.
Розбийте тушковані овочі блендером

Кількість інгредієнтів вказано на 2 півлітрові баночки. Якщо збираєтеся закатувати більше, пропорційно збільшуйте норми. Петрушку можна взяти сушену. Сіль і перець додавайте до свого смаку, оскільки одні люблять, щоб було солоніше й гостріше, інші навпаки.

Розподіліть ікру по слоїках

Першим ділом обчищену й нарізану півкільцями цибулю обсмажте на олії. Вогонь виставляйте середній і підсмажуйте не до готовності, а щоб стала м’якішою. До цибулі додайте баклажани кубиками. Попередньо овочі позбавте від шкірочки.

Закрутіть банки

Якщо у вас кабачки не молоденькі, то теж зніміть шкірочку, ще й виріжте насіння. Подрібніть на кубики й відправте до синіх. Моркву натріть на тертушці. Її кладіть в останню чергу. Трішки підсоліть, щоб овочі пустили сік. Накривши кришкою, тушкуйте 45 хвилин. Вогонь має бути мінімальним, а овочі час від часу перемішуйте.

Додайте подрібнений часник із томатною пастою і потушіть ще 15 хвилин. Тепер посоліть остаточно, всипте коріандр, перець, петрушку. Зніміть з вогню. Можна вживати у такому вигляді або ж перебити на пюре блендером, додати оцет, розкласти по стерилізованих слоїках і закрутити. Зважте, що взимку, відкривши баночку овочевої ікри, треба з’їсти її якомога швидше.

Популярне

Схожі статті

“5 місяців виповнилося”: Володимир Дантес поділився фото підрослого Василя та побажав усім “дитячого” щастя

Володимир Дантес показав свого домашнього улюбленця, якого завів разом із Дашею Кацуріною. Фото пухнастика співак опублікував у своєму Instagram.

Єві Цекало вже 25 років: як виглядає та чим займається донька Лоліти Мілявської — стопами батьків не пішла

Поведінка та соціальна позиція батьків у багатьох родинах мають колосальний вплив на дитину, а, значить, й на її вибір життєвого шляху, і врешті решт, на майбутню долю.

Не рецепт, а скарб! Заварна паска на Великодній стіл: ніжний смак і вершковий аромат — просто ідеально!

Ароматна, солодка, ніжна та водночас волога заварна паска — ідеальна випічка для великого свята. Розповідаємо, як приготувати великодній смаколик.