Підсіла на минтай за цим рецептом. Запікаю рибку в духовці на овочевій подушці: виходить дуже соковито й ніжно

Минтай на овочевій подушці за цим рецептом виходить не лише смачним, але й має яскравий вигляд. Тож не чекайте вихідних – почастуйте домашніх рибною вечерею просто сьогодні.

Страва готується легко. Навіть кулінар-початківець не зможе зіпсувати чудовий смак. Такий наїдок не соромно навіть гостям подати на святковий стіл.

Вам знадобиться:

  • 600 г минтая;
  • 1 морквина;
  • 1 цибулина;
  • 70 г стручкової зеленої квасолі;
  • 80 г болгарського перцю;
  • 3 ст.лож. олії;
  • 3 ст.лож. томатної пасти;
  • 70 мл води;
  • 1 ч.лож. базиліку;
  • 1 г суміші трав;
  • 2 лаврових листки;
  • сіль.
Цибулю наріжте півкільцями

Якщо зберетеся готувати рибку, зважте, що на все про все потрібно близько 50 хвилин. Найкраще звечора дістати минтай із морозилки й залишити повільно розмерзатися в камері холодильника. Томатну пасту можете замінити будь-яким улюбленим томатним соусом.

Починайте з овочів. Моркву обчистьте, вимийте і натріть на великій тертушці. Можна скористатися корейською теркою. Обчищену й вимиту цибулю наріжте півкільцями. Стручки квасолі в друшляку опустіть в окріп і бланшуйте протягом 5 хвилин. Якщо вона заморожена, так кидайте у воду так, не розморожуючи. Солодкий перець позбавте від плодоніжок та насіння й нашинкуйте товстенькою соломкою.

Минтай почистьте і наріжте шматочками

У пательню налийте олію і поставте на вогонь. Коли розігріється, додайте цибулю з морквою і смажте до напівготовності на середньому вогні. Час від часу овочі перемішуйте, щоб не підгоріли. Додайте зелену квасолю з перцем і ще раз перемішайте.

Розведіть томатну пасту водою і вилийте в овочі. Присоліть, посипте базиліком й ароматними травами, перемішайте. Нехай тушиться 2 хвилини.

Смачного!

Минтай вимийте, відріжте ножицями хвіст та плавці. Почистьте животик від нутрощів і чорної плівки. Можете брати цілі тушки або поріжте на шматочки. Викладіть овочі в форму, зверху – шматки риби й утопіть їх. Додайте лаврушку.

Поставте в гарячу духовку. Температура має бути 180 градусів. Випікайте 25 хвилин. Оскільки рибна страва вже з овочами, то гарнір можете не робити. Втім, це на ваш розсуд.

Популярне

Схожі статті

Спробувала рецепт лінивих вареників з картоплею: тепер не встигаю подавати на стіл, мої одразу зʼїдають все

Ліниві вареники з картоплею, це паличка-рятівничка для кожної господині. Лише за пів години можна створити смачну та ароматну вечерю, яка порадує ваших рідних неповторним смаком.

Просто перемішую всі продукти ложкою і в духовку! Можна пекти з будь-якими фруктами: рецепт смачного пирога

Жоден куплений пиріг не зрівняється з ароматною домашньою випічкою, яку тільки дістали з духовки. Приготуйте цей простий пиріг на кефірі з фруктами і ви буде вражені його неперевершеним смаком.

Перестала купляти магазинні сосиски: з курячого філе готую сардельки вдома. Так дешевше і без консервантів

Не обовʼязково йти в магазин за сосисками, коли їх з легкістю можна приготувати вдома. Цей варіант набагато смачніше та корисніше, оскільки використовуються лише натуральні складники.