Найкраща смакота на зиму. Баклажанна смажена ікра: пропускаю через м’ясорубку і закриваю без стерилізації

Цю чудову баклажанну закуску можна їсти хоч зараз, хоч заготовити на зиму вдосталь баночок. При цьому не доведеться баклажани запікати, а смаженими закладати в банки.

Щоб зробити смачну ікру з баклажанів, зовсім необов’язково запікати овочі. Можна просто підсмажити їх на пательні, а потім закрутити на зиму.

Вам знадобиться:

  • 1 баклажан;
  • 1 болгарський перець;
  • 350 г помідорів;
  • 1 цибулина;
  • 2 зубці часнику;
  • 50 мл олії;
  • сіль, перець горошком.
Баклажани наріжте кубиками

Вказаної кількості продуктів має вистачити на 1-літрову баночку. Тож збираючись консервувати ікру, збільшуйте пропорції відповідно. Хто обожнює зелень, може додати будь-яку на свій смак. Те ж стосується й прянощів.

Овочі підсмажте на пательні

Підготовлені овочі ретельно вимийте під краном, обчистьте шкірочку, виріжте насіння. Дайте їм висохнути. Баклажани й цибулю наріжте кубиками. Часник пропустіть крізь прес. Перець наріжте смужками. Солодкий перець можете брати будь-якого кольору. Якщо перчини будуть різних відтінків – ікра так навіть матиме кращий вигляд. Помідори можна перетворити на пюре за допомогою блендера або нарізати шматочками. Тоді ікра вийде більш фактурною.

Ікру розкладіть у стерильні банки й закрутіть

Прогрійте на пательні олію, всипте цибулю. Коли підсмажиться до прозорості, а кухнею попливе цибулевий аромат, додайте баклажани. Смажте, постійно перемішуючи, виставивши середній вогонь. Далі додайте брусочки перцю і потушіть усе разом. В останню чергу мають йти помідори. Накрийте кришкою, і нехай овочі умлівають до повної готовності.

Перед тим, як зняти пательню з вогню, додайте часник, прянощі, сіль і цукор. Обов’язково скуштуйте отриману ікру. Можливо, слід ще трішки присолити чи підсолодити. Ікру можете вживати в гарячому вигляді або зробити заготівлю на зиму.

У такому разі розкладіть смажені баклажани по стерильних слоїках, накрийте прокип’яченими кришками й закатайте. Витримайте банки до повного охолодження перевернутими й закутаними в ковдру. Після цього відправляйте на зберігання у прохолодне місце.

Популярне

Схожі статті

Простий, але найсмачніший пиріг з серії “все змішала і в духовку”: хотілося б простіше, та вже немає куди

Хто з нас не мріяв про той момент, коли можна просто все змішати в одну миску, поставити у духовку й отримати в результаті щось надзвичайно смачне?

“Поринути у рожеві хмари”: Настя Каменських розповіла про плани на майбутнє, в яких нема згадки про Потапа

Настя Каменських поділилась роздумами щодо творчих планів на майбутнє та оприлюднила знімок, на якому попозувала за роботою у студії звукозапису.

Як свати перестали бути сватами: Анна Кошмал й Олександр Феклістов про колишніх колег по комедійному серіалу

Працюючи з колегами пліч-о-пліч й обмежуючись рамками професійних стосунків, не завжди розумієш, які люди поряд з тобою і, щобільше, які в них політичні погляди.