Смачно засолила сало по-одеськи, вся родина в захваті. Так ви ще точно не готували: просто тане в роті

Найсмачніше українське сало можна готувати різними способами. Кожна господиня має свій особливий секрет, який робить страву максимально ніжною та смачною

Сало по-одеськи – це справжній витвір мистецтва. Одесити готують на зиму сало лише так, адже страва виходить нереально смачною. Зберігається в морозильній камері протягом 6 місяців.

Для приготування нереального сала по-одеськи потрібні наступні інгредієнти:

  • Свиняче сало – 3 кілограми;
  • Чорний перець – 15 грамів;
  • Сіль – 30 грамів;
  • Лавровий лист – 5 грамів;
  • Часниковий порошок – 3 столові ложки;
  • Приправа для м’яса – 3 столові ложки.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно ретельно вимити сало та витерти сухим рушником. Тепер потрібно зрізати шкірку, оскільки вона нам просто не знадобиться. Але якщо ви полюбляєте – можете сміливо залишати.

Саме сало потрібно нарізати на порційні шматочки, товщиною не більше 4 см. В окремій тарілці потрібно змішати сіль, лавровий лист та перець.

Сало по-одеськи
Сало по-одеськи

Кожен шматочок потрібно ретельно натерти приготовленою сумішшю. Викладати сало потрібно одразу в глибоку тарілку. Після того, як тара буде заповнення, залишки суміші потрібно висипати та рівномірно розподілити.

Сало по-одеськи
Сало по-одеськи

Тепер миску чи каструлю відправляємо в холодильник та забуваємо на 4 дні.

Сало по-одеськи
Сало по-одеськи

Після вказаного терміну потрібно дістати сало та висушити його. Тепер готові шматочки можна присипати спеціями за власним смаком. Це може бути паприка чи мелений часник.

Зберігатись сало може в морозильній камері декілька місяців. В холодильнику потрібно зберігати не більше 10 днів. Але сало настільки смачне, що уже за два дні ви почнете діставати нову порцію з морозильної камери.

Сало по-одеськи
Сало по-одеськи

Смакувати сало можна з будь-якою стравою, але зі свіженьким борщем воно поєднується просто неймовірно.

Популярне

Схожі статті

Люблю на застілля готувати запіканки. Це завжди поживно та швидко: картопля з курячою грудкою під сиром

Коли настає час вибору гарячої страви для столу, хочеться знайти щось смачне, ситне і водночас просте в приготуванні. Картопляна запіканка з курячою грудкою під сиром – це саме той ідеальний вибір.

Краще дивитись на зморшки, ніж піти до хірурга: Марічка Падалко, Соломія Вітвіцька проти пластики обличчя?

Дві українські телеведучі, Марічка Падалко та Соломія Вітвіцька, демонструють, що природна краса та зрілість можуть бути настільки ж привабливими, як і молодість, повернена пластичними операціями.

Коли я печу італійське печиво з яблуками та горіхами, то діти чергують на кухні: розлітається ще гарячим

Італійська кухня відома своїми неперевершеними десертами, що підкорюють серця гурманів по всьому світу. Одним із таких кулінарних шедеврів є м'яке печиво з яблуками та волоськими горіхами.