Заморожую кефір літрами і отримую неймовірний смак. Чоловік не повірив, що цей крем-сир я сама приготувала

Крем-сир дуже легко приготувати зі звичайного кефіру чи ряжанки. Навіть якщо взяти найжирніші молокопродукти, вийде доволі низькокалорійний десерт.

Процес приготування крем-сиру доволі простий. Тільки потрібен час на заморозку кисломолочної продукції, а після того – на проціджування.

Вам знадобиться:

  • 2 л кефіру чи ряжанки.
Знадобиться 2 пачки кефіру

Пакети можете брати будь-якої жирності – як вам краще смакує. Все одно крем-сир удасться. З вечора обидва пакети кефіру покладіть до морозилки, щоб продукт добренько застиг.

Уранці дістаньте заморожену масу, пакети надріжте ножицями й зніміть, а брикетики кефіру загорніть у марлю. Пакунок підвісьте над мисочкою, щоб в неї стікала сироватка. Якщо вдома є штатив для фотоапарата, можете скористатися ним. Якщо ні, тоді прив’яжіть марлю до крана в раковині або скористайтеся перевернутою табуреткою. Покладіть на неї палицю, до якої прив’яжіть марлю з кефіром, а під низ підставте посуд.

Заморожений кефір складіть у марлю і підвісьте

На процес зціджування знадобиться приблизно 12 годин. У підсумку отримаєте міцненьку крем-масу. Якщо брали кефір знежирений, має вийти близько 400 грамів сиру. Решта сироватки стече. У жирнішій продукції кінцевого продукту виявиться більше.

Крем-сир готовий

Крем-сир можете використовувати для заправки салатів чи приготування десертів, наприклад, наповнення еклерів. Для тістечок краще брати ряжанку, бо кефір трішки гірчить. Хоча насправді гіркота ця ледве помітна.

Звісно, процедура може видатися трішки складною, оскільки потребує виділення багато часу на заморожування і зціджування продукту. Кефір можете придбати завчасно і тримати в морозилці до слушної нагоди, коли зберетеся врешті готувати крем-сир.

Популярне

Схожі статті

Приготуйте цей апельсиновий кекс із маком до чаювання: поруч із ним магазинне печиво просто “відпочиває”

Смачне частування з цитрусовим присмаком – найкращий варіант випічки, який тільки може спадати вам на думку. Розповідаємо, як приготувати таку смакоту швидко.

Курячу грудку готую по-новому: соковите куряче філе, запечене в пергаменті. Мій ходовий рецепт. Ділюсь

Що може бути смачніше, ніж запечена куряча грудка на обід або вечерю? Як приготувати фаршировану курятину в пергаменті – читайте в нашому матеріалі.

Ймовірний бойфренд Ірини Горової молодший за її доньку: як виглядає хлопець, який нарешті замінив Потапа

Останнім часом поширюються чутки щодо Ірини Горової. Подейкують, що колишня дружина Потапа знайшла собі нове кохання. Бойфренд продюсерки начебто на 20 років молодший.