Закриваю хрумкі огірки з точними пропорціями для ідеального маринаду. Ось скільки потрібно солі, цукру, оцту

Щоб мариновані огірки після відкривання банки взимку приємно хрумкотіли, треба дотримуватися суворих пропорцій, готуючи маринад. А ще овочі обов'язково треба попередньо вимочити.

За цим рецептом банки ніколи не зриваються, не м’якнуть і чудово хрумкотять. На 9 півторалітрових слоїків потрібно 10-12 кг огірків залежно від їх розмірів.

Вам знадобиться для маринаду:

  • 5 л води;
  • 200 г солі;
  • 150 г цукру;
  • 0,5 л оцту.

Для кожної 1,5 л банки:

  • 1 парасолька кропу;
  • 2 гілочки петрушки;
  • 1 лист хріну;
  • 2 зубці часнику;
  • 1 лавровий лист;
  • 3 горошки чорного перцю.
Огірки замочіть у дуже холодній воді

Огірки вимийте і залийте крижаною водою, щоб постояли. Це потрібно, щоб надалі огірочки були хрумкими. Витримати треба не менш як годину, а краще дві. Допоки огірки відмочуються, приготуйте чисті банки, зелень і почистьте часник.

На дно банок викладіть зелень і часник

В кожну банку закладайте зелень і зубці часнику, нарізані на слайси. Можете за бажанням додати ще листя дуба, смородини чи вишні – гірше не буде. Вимочені огірки обріжте з обох боків і закладіть у банки щільненько. Поставте на вогонь велику каструлю з водою, додайте сіль, цукор, оцет і доведіть до кипіння.

Залийте слоїки маринадом і додайте горошини перцю

Розлийте по слоїках з огірками, додайте горошини перцю в кожну банку і накрийте кришками. Для 5 л маринаду знадобиться 9 півторалітрових банок. Дно великої каструлі застеліть сіткою, в якій продаються овочі на базарі. Виставте в неї банки й залийте в каструлю гарячу воду, оскільки маринад уже розігрів скло, і від холодної води банки можуть полопатися. Води в каструлі має бути на дві третини висоти банок.

Доведіть воду до кипіння. Після цього стерилізуйте тару не більше 5 хвилин, допоки огірки не змінять колір. Тепер закрутіть слоїки, переверніть і прикрийте ковдрою. Коли вони стануть повністю холодними, можете переносити їх на постійне місце збереження.

Популярне

Схожі статті

Людмила Барбір вперше показала свого сина Тараса: неможливо повірити, що вона – мама такого дорослого хлопця

Людмила Барбір відома всім як телеведуча ранкового шоу «Сніданок з 1+1». Про її сім'ю відомо мало. Але нещодавно ведуча виставила фото на честь свята і здивувала шанувальників дорослим сином.

Єдина донька Тараса Тополі і Alyosha росте копією мами і тата: на кого більше схожа 3-річна Марійка

Тарас Тополя та його дружина Alyosha поділилися душевною сімейною світлиною, на якій видно єдину доньку подружжя, Марійку. Підписники дали коментар, на кого все ж таки схожа дівчинка.

Такі котлети у нас зʼїдаються прямо зі сковороди: мій ходовий рецепт, за
яким вони виходять мега соковитими

Приготувати соковиті котлети можна з легкістю, лише додавши до фаршу один інгредієнт. Завдяки йому котлети з будь-якого фаршу будуть смачні, а родина буде уплітати їх ледь не с самої сковорідки.