Тільки рис і кабачок: беру інгредієнти і готую смакоту за 10 хвилин. Рецепт дерунів, які ви ще точно не їли

Поєднання рису з кабачком несподівано призводить до дуже смачного поєднання. Тож обов'язково приготуйте такі деруни домашнім і будете весь час отримувати замовлення на повтор.

Страва виходить не лише смачною, але й вітамінізованою. Тож зготуйте деруни з кабачками на пробу, а потім час від часу повертатиметеся в сезон до цього рецепту.

Вам знадобиться:

  • 1 скл. рису;
  • 2 кабачки;
  • 1 морквина;
  • 1 цибулина;
  • 1 пучок кропу;
  • 2 яйця;
  • 0,5 ч.лож. червоного меленого перцю;
  • 0,5 ч.лож. чорного меленого перцю;
  • 2 ст.лож. борошна;
  • сіль.
Фарш для дерунів краще вимісити руками

Рис висипте в глибоку мисочку і залийте водою. Кількість рідини неважлива. Головне – ретельно промити крупу, помішуючи силіконовою лопаткою, щоб видалити зайвий крохмаль. Вода має стати мутною – це нормально.

Після цього відкиньте крупу на друшляк чи пропустіть крізь сито, щоб витекла вода. Далі рис пересипте в каструлю й залийте водою, щоб вона покривала крупу приблизно на 2 пальці. Посоліть воду й поставте варити на слабому вогні на 10 хвилин, накривши кришкою.

Викладайте деруни на пательню ложкою

Самі тим часом беріться до кабачків. Обріжте хвостики й зніміть із плодів кірочку за допомогою овочерізки. Натріть овочі на терці з великими отворами. Перекладіть у тарілку, посоліть і помішайте. Відставте на 10 хвилин, щоб овочі пустили сік.

Цибулю наріжте дрібними кубиками. Обчищену моркву натріть на тій же великій тертушці, що і кабачки. Готовий рис перекладіть у велику миску, додайте до нього цибулю й моркву.

Підсмажуйте з обох боків

Кабачки беріть у жменю і відтискайте над мисочкою. А вже сухий залишок відправляйте до рису з іншими овочами. Кабачковий сік дуже корисний, то можете його використати, готуючи першу страву. Часник подрібніть ножем, додавши до майбутнього фаршу. Туди ж додайте дрібно нарізаний зелений кріп.

Розбийте в суміш 2 яйця. Посоліть, поперчіть і ретельно перемішайте руками. Додайте борошно і ще раз перемішайте компоненти. На розігріту пательню налийте трішки олії та викладайте ложкою наші деруни. Смажте на середньому вогні.

Коли вироби підсмажаться до появи золотавої скоринки, переверніть на інший бік і смажте до готовності. Можете викладати відразу на тарілку або підкласти паперовий рушник, який всотає зайвий жир.

Популярне

Схожі статті

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.

Усі мої подруги на дієті обожнюють мене: суфле без зайвих калорій. За смаком виходить як дорогий десерт

Смачне й таке ніжне домашнє суфле не просто ідеально доповнить ваше вечірнє чаювання, але й дозволить створити фігуру мрії. Розповідаємо про по-справжньому казковий рецепт.