В Грузії кожна господиня вміє так готувати баклажани: рецепт синеньких на зиму. Смажу без олії і закриваю

Баклажани з перцем – пікантна закуска до столу. Готується досить швидко і не потребує олії. Закуска виходить соковитою і не жирною

В сезон синеньких обов’язково потрібно зробити запаси на зиму. Така закуска підійде до будь-якої страви та стане прикрасою будь-якого столу. Рецепт досить простий, тим більше, що закуска готується без використання олії.

Для приготування синеньких на зиму потрібні наступні інгредієнти:

  • Баклажани – 3 кілограми;
  • Червоний перець (солодкий) – 8 штук;
  • Гіркий перець – 10 стручків;
  • Часник – 5 головок;
  • Сіль – за смаком.
Легкий рецепт грузинських баклажанів на зиму без олії
Легкий рецепт грузинських баклажанів на зиму без олії

Приготування смачної закуски на зиму

Починаємо все з баклажанів. Для цього їх потрібно ретельно вимити та видалити хвостики. Овоч нарізаємо не досить тоненькими кружечками.

Баклажани
Баклажани

Ставимо сковорідку на вогонь та починаємо підсмажувати баклажани. Не потрібно використовувати олію, достатньо лише того, щоб синенький отримав золотисту скоринку і все. Після смаження, нарізані баклажани потрібно перекласти в велику тарілку.

Потім миємо перець, розрізаємо та виймаємо серцевину. Тепер нарізаємо на шматочки і відправляємо в чашу блендера. Робимо з них пюре та додаємо сіль і перебитий часник. Оскільки при смажені олія не використовується, можна трішки додати її до заправки. Але це за бажанням.

Легкий рецепт грузинських баклажанів на зиму без олії
Легкий рецепт грузинських баклажанів на зиму без олії

Шматочки баклажана занурюємо в пюре та починаємо викладати в стерилізовані банки. Зверху додаємо ще трішки заправки, та відправляємо на стерилізацію. Для півлітрової банки достатньо буде 40 хвилин від моменту закипання води.

Легкий рецепт грузинських баклажанів на зиму без олії
Легкий рецепт грузинських баклажанів на зиму без олії

Тепер сміливо закриваємо тару кришками та перевертаємо вниз. В такому стані вони мають пробути до повного остигання. Потім можна переміщувати в темне та прохолодне місце і смакувати взимку.

Популярне

Схожі статті

Спробувала в гостях, повторила вдома і тепер мої просять її щодня: запечена у фользі картопля з грибами

Подорожуючи кулінарним світом, ми часто зустрічаємо страви, які залишають незабутні враження і здатні змінити наше уявлення про смак. Одна з таких страв — запечена у фольгу картопля з грибами.

Стомилася від багаторічної самотності: 55-річна Надія Матвєєва знайшла щастя з молодим коханим, якому 35

Надія Матвєєва відома всім як ведуча телепрограм «Все буде добре», «Все буде смачно» та інших. Протягом багатьох років вона давала глядачам корисні поради. А що ж відбувається в її особистому житті?

Надя Дорофєєва не може стримати сліз, коли пригадує участь у “Шансі”: чим розчулила дівчина Кузьму Скрябіна

У кожного українського артиста є своя історія стосунків із Кузьмою Скрябіним. Не залишилася осторонь і Надя Дорофєєва, пригадавши, як співпрацювала з музикантом у шоу "Шанс".