Підсіла на мойву за цим рецептом. Без запаху на всю квартиру і бризок по всій кухні: смачна мойва на сковороді

Деякі господині ігнорують мойву, оскільки запах риби при смаженні розповсюджується не лише по кухні, але й по кімнатах. Але є чудовий вихід із цього скрутного становища.

Мойва – риба дуже корисна. Її обов’язково слід включати до меню якомога частіше. Якщо опанувати методику смаження дрібних рибинок, загорнутими у пергаментний папір, то удасться уникнути не лише неприємного аромату, але й бризок із пательні.

Вам знадобиться:

  • 500 г мойви;
  • 100 г кукурудзяного борошна;
  • 1 ч.лож. солі;
  • 1 ч.лож. паприки;
  • 0,5 ч.лож. чорного меленого перцю;
  • олія;
  • папір для смаження.
Рибинки, обкачані в борошні, викладайте на папір

Змішайте ложкою в мисочці кукурудзяне борошно з сіллю, паприкою та чорним перцем. Візьміть рулончик пергаментного паперу і відріжте шматок завширшки з діаметр вашої пательні, а завдовжки удвічі більший.

Рибинки помийте, промокніть паперовим рушником, але не чистьте. Так цілими й обкочуйте в борошняно-перцевій суміші з усіх боків. Після цього викладайте на пергамент. Мойва має зайняти половину площі паперу для смаження.

Загорніть конвертом і відправте на пательню

Накрийте рибинки вільною половиною пергаменту, а краї ретельно підіткніть один за один з усіх трьох боків, окрім згину. Викладайте конверт на розігріту пательню, змащену олією. Смажте з одного боку 5 хвилин. Потім переверніть конструкцію і витримайте ще 5 хвилин на середньому вогні.

Акуратно перекладіть упакування на тарілку й зніміть пергамент зверху. Після чого витягніть папір з-під низу, намагаючись не пошкодити рибки. Тим часом у вас уже має бути готовий наступний конверт із мойвою, який викладете на сковорідку, щойно знімете перший.

Акуратно зніміть пергамент із готової мойви

Як бачите, все робиться дуже просто. Тож обов’язково зробіть закупи мойви та почастуйте домашніх ніжним рибним смаком. Якщо і в такому вигляді вам видасться, що риба надто сильно пахне, то перед смаженням збризніть мойву лимонним соком і дайте трішечки настоятися.

Популярне

Схожі статті

Наступають на п’яти Кароль і скоро її перевершать: Клавдія Петрівна, Трінчер та інші перспективні артистки

Кожне покоління має своїх кумирів й нові часи народжують нових зірок. Так останнім часом все частіше звучать такі імена як Клавдія Петрівна та Анна Трінчер, поступово відтісняючи навіть Тіну Кароль.

Печу щось середнє між біляшами та пиріжками, але смачно так, що не відірватися: гриби з курятиною в тісті

У світі кулінарії існують страви, які не можна точно віднести до якогось конкретного кулінарного жанру, але вони завжди вражають своєю оригінальністю. Одна з таких — гриби з курятиною в тісті.

Меншій 6 рочків, а найменшій — місяць: як родина Лілії Ребрик весело вітала своїх дівчаток з Днем народження

Щасливі сімейні моменти завжди наповнюють серця радістю та незабутніми спогадами. Для родини відомої української актриси Лілії Ребрик День народження доньок — це особливий привід для веселощів.