Про цей рецепт навіть свекруха не знала. Готуються до 10 хвилин замість пиріжків: замішую коржики на кефірі

Такими коржиками зумієте здивувати не лише свекруху, але й решту родичів. Це чудова альтернатива звичним пиріжкам, що готується з тіста на кефірі з начинкою з різних видів сирів.

Насправді ця східна страва називається хичінами, та нам звичніше казати коржики. Готуються вони на кефірі, а смажаться на пательні.

Вам знадобиться:

  • 300 мл кефіру;
  • 1 ч.лож. солі;
  • 1 ч.лож. соди;
  • 400 г борошна;
  • 250 г кисломолочного сиру;
  • 100 г твердого сиру;
  • 250 г моцарели;
  • 1 пучок зеленої цибулі.
Сирні кульки загорніть у тісто й розплескайте

Кефір можете брати будь-якої жирності. Головне, щоб був кімнатної температури. Якщо не встигли дістати з холодильника завчасно, то трішки підігрійте у мікрохвильовій печі. Перелийте продукт в глибоку мисочку, додайте сіль та соду. Перемішайте вінчиком.

Коли з’являться пухирці, починайте додавати потроху просіяне борошно, продовжуючи перемішувати силіконовою лопаткою. Викладіть на стіл і приступайте до вимішування руками. Якщо маса вийшла дуже м’якою, додайте ще трішки борошна. Готовий ковбик сховайте в поліетилен і залиште на 30 хвилин, щоб настоявся.

Коржики з сиром підіймаються на пательні

Тим часом беріться до приготування начинки. Шматочки твердого сиру та моцарели натріть на тертушці й змішайте з м’яким сиром. Додайте дрібно посічену зелену цибулю, посоліть, поперчіть і ретельно перемішайте інгредієнти.

Масу розділіть на 5 рівних частин і зробіть із них кульки. Тісто теж розділіть на 5 шматочків. З кожного зробіть ковбик і розкочуйте скалкою. На середину викладіть сирну кульку, защипніть краї, щоб вийшла кулька. Тепер її приплескайте руками, а потім пройдіться скалкою, щоб стала завтовшки близько 5 мм.

Розігрійте пательню на середньому вогні й викладайте коржі з начинкою по одному. У процесі приготування виріб буде підростати. Коли підрум’яниться з одного боку, переверніть на інший. Знявши зі сковороди, змастіть гарячий коржик вершковим маслом.

Популярне

Схожі статті

Коли у вихідні йде дощ, влаштовую пікнік вдома: курячі шашлички, запечені у духовці, з часниковим маслом

Дощові вихідні не привід відмовлятися від пікніка. У такі дні можна створити атмосферу затишку та свята прямо у себе вдома, приготувавши курячі шашлички, запечені у духовці, з часниковим маслом.

Картопляна запіканка з фаршем під сиром: від такої страви складно відмовитися. Недорого, смачно і просто!

Розповідаємо, що приготувати на вечерю швидко та легко. Повірте, цей рецепт стане справжньою паличкою-виручалочкою для багатьох господинь.

Як змінювалася з роками Джамала: від незграбного підлітка з гострим поглядом до розкішної світової поп-діви

Шлях Джамали від худорлявої дівчинки з гострим поглядом до розкішної світової поп-діви є яскравим прикладом постійного розвитку, самовдосконалення та незламної віри в себе.