Беру склянку кефіру, яйце і готую смачні пампушки до чаю. Бюджетно, просто і швидко: хоч кожен день готуй

Пампушки виходять повітряними і ніжними на смак, попри те, що готуються без дріжджів, а лише на кефірі. Ковбики з м'якого тіста просто опускаємо в олію і підсмажуємо.

Готуються ці пампушки дуже швидко і не потребують випікання в духовці. Все робиться на пательні у невеликій кількості олії. Тож виходить доволі дешево.

Вам знадобиться:

  • 150 г кефіру;
  • 250 г борошна;
  • 1 яйце;
  • 35 г вершкового масла;
  • 100 г олії;
  • 0,5 ч.лож. солі;
  • 0,5 ч.лож. цукру;
  • 1 ч.лож. розпушувача для тіста.
Тісто має бути м’яким

Якщо родина велика, можете подвоїти кількість інгредієнтів. Пампушки настільки смачні, що домашні впораються з ними дуже швидко. Тож краще підстрахуватися завчасно і насмажити в достатній кількості.

У глибоку мисочку вилийте кефір. Додайте яйце, сіль, цукор і вершкове масло, яке бажано попередньо розтопити. Все ретельно перемішайте.

Склянкою виріжте кружальця

Борошно просійте, змішайте з розпушувачем і поступово всипайте невеликими порціями у кефірну масу. Кожного разу ретельно розмішуйте ложкою і лише потім додавайте наступну частину.

Трішки борошна залиште, щоб можна було насипати на стіл й посипати наші пампушки-напівфабрикати. Замісіть тісто, виклавши з миски на робочу поверхню, руками. Воно має вийти м’яким.

Смажте пампушки з обох боків

Розкачайте ковбик скалкою. Корж має бути близько 1 см завтовшки. Склянку переверніть, змастіть краї борошном і вирізайте кружальця з тіста. Після кожного краї склянки знову посипайте борошном.

Пательню треба спочатку розігріти. Після цього влити олію. Тільки тоді опускати в киплячий жир наші кружальця. Вони почнуть рости й стануть схожими на пампушки. Коли вироби набудуть золотавого кольору, їх слід перевернути й обсмажити з іншого боку. Це зручно робити за допомогою двох виделок.

Готові пампушки зі сковорідки теж діставайте виделками. Складайте їх в один ряд на паперовий рушник, щоб надати можливість зайвому жиру всотатися. Після цього перекладіть на блюдо. Тепер можна приступати до чаювання. Наші пампушки не дуже солодкі, тож сміливо подавайте до столу згущівку, мед чи варення.

Популярне

Схожі статті

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.

Усі мої подруги на дієті обожнюють мене: суфле без зайвих калорій. За смаком виходить як дорогий десерт

Смачне й таке ніжне домашнє суфле не просто ідеально доповнить ваше вечірнє чаювання, але й дозволить створити фігуру мрії. Розповідаємо про по-справжньому казковий рецепт.