Солю помідори холодним способом. Мінімум клопоту, а виходять нереально смачні: секретний рецепт моєї бабусі

Коли зробили всі заготівлі, а помідори на городі ще залишилися, зробіть кілька банок солоних помідорів. Фішка в тому, що нічого не треба стерилізувати – готуємо холодним способом.

Плита в даному рецепті не застосовується. Користуємося лише холодною водою для миття слоїків та приготування маринаду.

Вам знадобиться:

  • 2 кг помідорів;
  • 2 парасольки кропу;
  • 5 гілочок петрушки;
  • 1 гілочка естрагону;
  • 1 гілочка селери;
  • 1 шматочок кореня хріну;
  • 1 гілочка вишні;
  • 1 зубчик часнику.
  • Для розсолу:
  • 1,5 л води;
  • 3 ст.лож. солі з середньою гіркою.
Обирайте помідори однакового розміру

Кількість інгредієнтів вказано для 3-літрового бутля. Тож збільшуйте відповідно до наявності овочів. Банку слід ретельно вимити під краном з содою.

На дно викладайте вимиті одну парасольку кропу, 4 гілочки петрушки, естрагон, селеру. Корінець хріну поріжте на шматочки й теж додайте в слоїк. Почистьте зубчик часнику і наріжте тонкими слайсами. Вишневу гілочку позбавте від кори, наріжте шматочками. Все це відправте у бутель.

Наповніть слоїки зеленню та помідорами

Помідори обирайте приблизно однакового розміру й ступеню стиглості. Можна взяти сливки – вони достатньо пружні. Наповніть вимитими овочами банку, залишивши зверху трішки місця, щоб розсіл покрив томати повністю. Коли дійдете до середини слоїка, додайте ще по одній гілочці петрушки та парасольці кропу. Далі знову продовжуйте викладати томати.

Тепер беріться до приготування розсолу. У холодній колодязній воді розчиніть кам’яну сіль. Йодованою користуватися не можна в жодному разі. Розмішайте, щоб сіль розчинилася.

Залийте помідори розсолом

Залийте отриманим розсолом наші помідори до самого верху. Накрийте капроновими кришками й відразу виносьте в прохолодне місце, наприклад, у підвал. Пробувати солоні помідори можна не раніше ніж мине півтора місяця.

Їх можна подавати до картоплі чи використовувати для приготування борщу чи капусняку.

Популярне

Схожі статті

Замінила один інгредієнт і “Олів’є” перетворився на свіжий, літній салат: дуже смачне поєднання – рецепт

Якщо в класичному "Олів'є" замінити кілька інгредієнтів на свіжі овочі, вийде дуже смачний літній салат. Спробуйте приготувати "Олів'є" за цим рецептом і ви будете в захваті від результату.

Шоколадні млинці змастила вершковим кремом: десерт “Крепвіль” без духовки, який варто спробувати кожному!

Неймовірно смачний десерт "Крепвіль" готується з простих продуктів і без духовки. З цим рецептом впорається навіть господиня-початківець. Спробуйте!

Старші за обранців на багато років і не соромляться: Лама, Надія Матвєєва, Даша Астаф’єва покохали молодиків

Деяким жінкам нецікаво проводити час із ровесниками. Їм подавай молодиків на 10 чи й на 20 років молодших. Лама, Надія Матвєєва, Даша Астаф'єва заходять саме у цю категорію знаменитостей.