Гості з’їли його першим і просили ще: дуже ніжний і смачний салат “Хмарка” з копченою куркою і плавленим сиром

Якщо ви в пошуках рецепту святкового салату, який вразить гостей, спробуйте приготувати салат "Хмарка". Він виходить неймовірно ніжним та з яскравим смаком.

Зараз салатами “Олів’є”, чи “Шуба” нікого не вразиш. Вони хоч і смачні та дуже банальні і знайомі кожному з дитинства. Насправді, зараз є багато рецептів нових салатів, які набагато смачніші за традиційний “Олів’є”.

Пропонуємо до вашої уваги дуже смачний салат “Хмарка” з цікавим поєднанням продуктів. Назва цього салату повністю виправдовує його смак та зовнішній вигляд. Він виходить ніжним і легким, як хмаринка.

Необхідні інгредієнти:

  • копчена курка – 300 г;
  • яйця – 4 шт;
  • картопля – 2 шт;
  • плавлений сирок типу Дружба – 2 шт;
  • зелена цибуля – 1 пучок;
  • сіль, перець, майонез за смаком.

Спосіб приготування:

Підготуємо всі інгредієнти: яйця треба зварити в круту та охолодити, картоплю потрібно зварити в мундирі і теж охолодити.

Для цього салату можна брати як копчене філе курки, так і інші частини тушки. Найсмачніше вийде з копченим стегном.

Салат готується шарами. Краще це робити у кондитерському кільці. Першим шаром на тарілку викладаємо натерту на крупну тертку картоплю. Злегка присолюємо, перчимо і змащуємо майонезом. Наступним шаром викладаємо копчену курку нарізану невеликим кубиком.

Дуже ніжний і смачний салат Хмарка з копченою куркою і плавленим сиром

Цей шар також змащуємо майонезом. Далі викладаємо зелену цибулю. Її потрібно дрібно нарізати.

Яйця розділяємо на жовток і білок. Наступним шаром на цибулю тремо жовтки. Зверху робимо сіточку з майонезу.

Плавлені сирки попередньо кладемо в морозилку на 15-20 хвилин. Так вони будуть краще натиратися на тертку. Сирки потрібно натерти на дрібну тертку і викласти наступним шаром у салат.

Дуже ніжний і смачний салат Хмарка з копченою куркою і плавленим сиром

Зверху робимо сіточку з майонезу. Останнім шаром натираємо на дрібній тертці білок. Зверху майонез додавати не потрібно.

Бажано після приготування дати салату постояти 1-2 години в холодильнику, щоб він просочився. Та їсти його можна і одразу. Готовий салат виходить неймовірно смачним, соковитим і ніжним.

Смачного!